Vești bune pentru Novak Djokovic din Australia. Ultima decizie luată de autoritățile australiene

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 15:11
1255 citiri
Vești bune pentru Novak Djokovic din Australia. Ultima decizie luată de autoritățile australiene
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Australia va anula o interdicţie de trei ani pentru intrarea în ţară a jucătorului de tenis Novak Djokovici, deschizând calea pentru ca fostul număr 1 mondial să participe la Australian Open 2023, scrie CNN.

Ministrul imigrării din Australia, Andrew Giles, va abroga interdicţia, au declarat marţi pentru CNN surse implicate în acest caz.

Lui Djokovici i s-a cerut să depună un dosar la ministrul imigrării pentru permisiunea de a intra în Australia şi a juca la turneu, după ce a fost deportat la începutul acestui an pentru că nu a obţinut o scutire pentru vaccinarea împotriva Covid-19 impusă atunci.

Giles ar urma să decidă în favoarea lui Djokovic, dar este la latitudinea sârbului să facă publice orice informaţii personale de călătorie.

Djokovici a fost deportat din Australia în ianuarie, după ce fostul ministru al imigraţiei, Alex Hawke, a constatat că reprezenta un risc pentru sănătatea şi ordinea publică, deoarece, în calitate de celebritate sportivă care şi-a exprimat anterior opoziţia faţă de vaccinare, ar putea fi văzut ca un „idol” pentru antivaccinişti.

Decizia ministrului de a-l deporta pe jucător a însemnat că i se va interzice reintrarea timp de trei ani.

Novak Djokovici nu a putut participa la ediţia trecută a Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. El a fost exclus din competiţie şi expulzat din Australia, iar acum are interdicţie de acces pe teritoriul Australiei.

Sârbul nu este vaccinat nici acum împotriva covid-19, însă din luna iulie Australia nu le mai impune vizitatorilor străini să îşi declare statutul de vaccinare. Recent, directorul turneului Australian Open, a declarat că Djokovici este binevenit în competiţie dacă va obţine viză.

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
La fel ca anul trecut, numărul 1 mondial Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid şi se va concentra pe turneul de la Roma (6-19 mai) pentru a se pregăti pentru Roland...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open , #Stiri Novak Djokovic