Vești bune pentru Novak Djokovic din Australia. Ultima decizie luată de autoritățile australiene

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 15:11
1165 citiri
Vești bune pentru Novak Djokovic din Australia. Ultima decizie luată de autoritățile australiene
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Australia va anula o interdicţie de trei ani pentru intrarea în ţară a jucătorului de tenis Novak Djokovici, deschizând calea pentru ca fostul număr 1 mondial să participe la Australian Open 2023, scrie CNN.

Ministrul imigrării din Australia, Andrew Giles, va abroga interdicţia, au declarat marţi pentru CNN surse implicate în acest caz.

Lui Djokovici i s-a cerut să depună un dosar la ministrul imigrării pentru permisiunea de a intra în Australia şi a juca la turneu, după ce a fost deportat la începutul acestui an pentru că nu a obţinut o scutire pentru vaccinarea împotriva Covid-19 impusă atunci.

Giles ar urma să decidă în favoarea lui Djokovic, dar este la latitudinea sârbului să facă publice orice informaţii personale de călătorie.

Djokovici a fost deportat din Australia în ianuarie, după ce fostul ministru al imigraţiei, Alex Hawke, a constatat că reprezenta un risc pentru sănătatea şi ordinea publică, deoarece, în calitate de celebritate sportivă care şi-a exprimat anterior opoziţia faţă de vaccinare, ar putea fi văzut ca un „idol” pentru antivaccinişti.

Decizia ministrului de a-l deporta pe jucător a însemnat că i se va interzice reintrarea timp de trei ani.

Novak Djokovici nu a putut participa la ediţia trecută a Australian Open pentru că nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului. El a fost exclus din competiţie şi expulzat din Australia, iar acum are interdicţie de acces pe teritoriul Australiei.

Sârbul nu este vaccinat nici acum împotriva covid-19, însă din luna iulie Australia nu le mai impune vizitatorilor străini să îşi declare statutul de vaccinare. Recent, directorul turneului Australian Open, a declarat că Djokovici este binevenit în competiţie dacă va obţine viză.

Citește și:
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că nu a putut participa la turneele de la Indian Wells şi Miami din cauza refuzului...
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Campionul de la Indian Wells e noul "rege" în ATP: Djokovic a pierdut poziția de lider
Novak Djokovic plătește tribut absenței de la Indian Wells: el a căzut pe locul doi în ierarhia ATP. Sârbul Novak Djokovic nu mai este lider ATP. Nole a fost detronat de Carlos Alcaraz (19...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open , #Stiri Novak Djokovic