Novak Djokovic este resemnat: "Am văzut acest anunţ”

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 11:48
2478 citiri
Novak Djokovic este resemnat: "Am văzut acest anunţ”
Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat, joi, că este resemnat la ideea de a rata şi alte turnee în Statele Unite în acest sezon din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva coronavirusului, informează AFP.

Fostul lider mondial va rata prestigioasele turnee de la Indian Wells şi Miami, după ce autorităţile americane au prevăzut să extindă pentru încă o perioadă de timp obligativitatea vizitatorilor străini de a se vaccina contra Covid-19.

"Am văzut acest anunţ, dar nu cred că este încă oficial, deci când va fi oficial, atunci noi vom putea vorbi", a declarat sârbul care are 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, prezent la turneul de la Adelaide unde s-a calificat joi în sferturile de finală, în pregătirea Openului Australiei (16-29 ianuarie).

"Voi cunoaşteţi poziţia mea, deci asta este", a răspuns el ziariştilor într-o conferinţă de presă în care s-a făcut referire la o recentă luare de poziţie a Administraţiei americane pentru securitatea transporturilor (TSA).

"Dar eu sper că totuşi voi putea juca, însă dacă nu voi putea merge, atunci nu voi merge", a adăugat jucătorul de 35 de ani.

TSA a decis să prelungească interdicţia intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor străini nevaccinaţi până în luna aprilie, în timp ce Mastersul 1.000 de la Indian Wells se va desfăşura între 6 şi 19 martie, iar cel de la Miami între 19 martie şi 2 aprilie.

Anul trecut, Djokovic nu a putut participa la turneele americane, între care Indian Wells şi Miami, în primăvară, şi US Open, la finele lunii august, din cauza statului său vaccinal.

De asemenea, el a fost expulzat din Australia în luna ianuarie 2022 înainte de Australian Open din acelaşi motiv.

Citește și:
Reacția lui Putin după ce Marea Britanie a anunțat că va furniza Ucrainei muniții cu uraniu sărăcit
Reacția lui Putin după ce Marea Britanie a anunțat că va furniza Ucrainei muniții cu uraniu sărăcit
Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat marţi că Rusia va ''răspunde corespunzător'' dacă Marea Britanie va furniza Ucrainei muniţii cu uraniu sărăcit, în timp ce ministrul rus al...
Anunțul făcut de SUA pentru Ucraina în ziua când Xi Jinping s-a întâlnit cu Putin la Moscova
Anunțul făcut de SUA pentru Ucraina în ziua când Xi Jinping s-a întâlnit cu Putin la Moscova
Statele Unite vor livra o nouă tranşă a ajutorului militar pentru Ucraina, în valoare de 350 de milioane de dolari şi care include în special muniţii pentru lansatoarele de rachete HIMARS, a...
#Novak Djokovic, #atp, #statele unite, #anunt , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii