Novak Djokovic este resemnat: "Am văzut acest anunţ”

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 11:48
2666 citiri
Novak Djokovic este resemnat: "Am văzut acest anunţ”
Novak Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat, joi, că este resemnat la ideea de a rata şi alte turnee în Statele Unite în acest sezon din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva coronavirusului, informează AFP.

Fostul lider mondial va rata prestigioasele turnee de la Indian Wells şi Miami, după ce autorităţile americane au prevăzut să extindă pentru încă o perioadă de timp obligativitatea vizitatorilor străini de a se vaccina contra Covid-19.

"Am văzut acest anunţ, dar nu cred că este încă oficial, deci când va fi oficial, atunci noi vom putea vorbi", a declarat sârbul care are 21 de titluri de Mare Şlem în palmares, prezent la turneul de la Adelaide unde s-a calificat joi în sferturile de finală, în pregătirea Openului Australiei (16-29 ianuarie).

"Voi cunoaşteţi poziţia mea, deci asta este", a răspuns el ziariştilor într-o conferinţă de presă în care s-a făcut referire la o recentă luare de poziţie a Administraţiei americane pentru securitatea transporturilor (TSA).

"Dar eu sper că totuşi voi putea juca, însă dacă nu voi putea merge, atunci nu voi merge", a adăugat jucătorul de 35 de ani.

TSA a decis să prelungească interdicţia intrării pe teritoriul SUA a cetăţenilor străini nevaccinaţi până în luna aprilie, în timp ce Mastersul 1.000 de la Indian Wells se va desfăşura între 6 şi 19 martie, iar cel de la Miami între 19 martie şi 2 aprilie.

Anul trecut, Djokovic nu a putut participa la turneele americane, între care Indian Wells şi Miami, în primăvară, şi US Open, la finele lunii august, din cauza statului său vaccinal.

De asemenea, el a fost expulzat din Australia în luna ianuarie 2022 înainte de Australian Open din acelaşi motiv.

Quarterly Report - Editia 4

Novak Djokovic, sărbătorit pe teren. Borna impresionantă atinsă de liderul mondial VIDEO
Novak Djokovic, sărbătorit pe teren. Borna impresionantă atinsă de liderul mondial VIDEO
Novak Djokovic, numărul unu mondial, a obţinut, miercuri, chiar de ziua sa de naştere (37 de ani), victoria cu numărul 1.100 din carieră. Djokovic l-a învins cu 6-3, 6-3 pe Yannick...
Carlos Alcaraz, cu probleme fizice, a debutat la Roland-Garros. Cum s-a descurcat
Carlos Alcaraz, cu probleme fizice, a debutat la Roland-Garros. Cum s-a descurcat
Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, nr.3 mondial, a debutat cu dreptul la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, învingându-l fără probleme, cu 6-1, 6-2, 6-1, pe americanul J. J....
#Novak Djokovic, #atp, #statele unite, #anunt , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii