Novak Djokovic, mesaj războinic pentru noua generație din tenis: "O să mă asigur că-i bat măr"

Duminica, 06 Noiembrie 2022, ora 13:27
4156 citiri
Novak Djokovic, mesaj războinic pentru noua generație din tenis: "O să mă asigur că-i bat măr"
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Novak Djokovic le declară război tenismenilor din noua generație.

La Paris, unde s-a calificat în finală, sportivul sârb a vorbit deschis despre concurența din tenis.

Carlos Alcaraz sau Holger Rune nu îi inspiră teamă deloc lui Djokovic.

"Cred că e foarte bine pentru tenis să avem jucători tineri, precum Alcaraz, care e număr unu și dă tonul în circuit. Rune vine din urmă, Sinner, dar și cei puțin mai în vârstă, Tstitsipas, Medvedev, Zverev, Rublev... aceștia s-au stabilit deja în top 10 și ca învingători în turneele de mare șlem.

Era inevitabil să se întâmple. După 15 ani de dominație Nadal-Federer-Djokovic-Wawrinka-Del Potro, normal că avea să vină o nouă generație.

Multă lume e preocupată dacă tenisul e pe mâini bune, dacă lumea va continua să urmărească tenisul după așa-numita Epocă de Aur, dar a fost epocă de aur cu Borg și McEnroe, alta cu Sampras și Agassi, dar mereu au fost alți tenismeni care au apărut în circuit.

Întotdeauna e posibil ca vechile recorduri să fie doborâte. Alcaraz, de exemplu, arată ca un jucător care poate domina circuitul în anii următori. E bine că avem fețe noi, dar nu o să mă dau bătut. O să mă asigur că îi bat măr cât de mult timp pot. O să mă bată și ei măr, uneori, dar sper să mă bată măr mai puțin decât o să-i bat eu măr" a spus Novak Djokovic pentru Eurosport.

Novak Djokovic va juca finala Mastersului de la Paris cu danezul Holger Rune.

Tenismenul sârb l-a învins în semifinale pe Tsitsipas după un meci de luptă, decis în tie-breakul setului decisiv, scor final 6-2, 3-6, 7-6 (4).

Quarterly Report - Editia 4

Novak Djokovic, eliminat în semifinale: "Bineînţeles că sunt îngrijorat...”
Novak Djokovic, eliminat în semifinale: "Bineînţeles că sunt îngrijorat...”
Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a declarat că nu se consideră favorit înainte de apărarea titlului la Roland Garros, care începe duminică, cu un meci împotriva francezului Pierre-Hugues...
Șoc la Geneva: ce a pățit Novak Djokovic în semifinale
Șoc la Geneva: ce a pățit Novak Djokovic în semifinale
Cu doar câteva zile înainte de debutul în turneul de la Roland Garros, Novak Djokovici, liderul clasamentului mondial, a fost eliminat în semifinalele turneului ATP 250 de la Geneva....
#Novak Djokovic, #Alcaraz, #Novak Djokovic clasament ATP , #Stiri Novak Djokovic