Novak Djokovic a început prost noul an. Înfrângere pentru tenismenul sârb în primul meci din 2023

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 11:47
2987 citiri
Novak Djokovic a început prost noul an. Înfrângere pentru tenismenul sârb în primul meci din 2023
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Novak Djokovic

Sârbul Novak Djokovici a avut parte de o primire călduroasă, luni, la turneul de la Adelaide, în primul său meci oficial în Australia, de la telenovela expulzării sale din ţară, anul trecut, din cauza statutului său de nevaccinat împotriva Covid-19, notează AFP.

Jucătorul cu 21 de titluri de Grand Slam a jucat la dublu alături de canadianul Vasek Pospisil, dar cei doi au pierdut în faţa perechii Tomislav Brkic (Bosnia/Herţegovina)/Gonzalo Escobar (Ecuador), scor 4-6, 6-3, 10-5.

Aplauze, scandări cu „Novak, Novak”, apoi sesiuni de selfie-uri şi autografe, Djokovic, aflat în prezent pe locul 5 în clasamentul ATP, a avut parte de o primire entuziastă.

Steagurile sârbeşti din tribune au arătat prezenţa multor compatrioţi, dar jucătorul de 35 de ani a fost aplaudat de toată lumea.

Diferenţa este mare faţă de tratamentul pe care l-a primit în urmă cu un an de la autorităţi, după ce a încercat să ocolească obligaţia de vaccinare în vigoare atunci în această ţară.

Acest episod i-a adus deportarea după o şedere într-un centru de detenţie, critici din partea politicienilor locali şi acţiuni în justiţie.

Djokovic a primit, de asemenea, o interdicţie de a intra timp de trei ani pe teritoriul Australia, dar aceasta a ridicată după schimbarea Guvernului de la Canberra.

La sosirea sa în ţară săptămâna trecută, „Djoko”, care va încerca să câştige luna aceasta un al 22-lea titlu de Grand Slam la Melbourne (16-29 ianuarie), a recunoscut că nu va uita niciodată această întâmplare, dar a spus că vrea "„să meargă înainte".

Sârbul îşi va face debutul la simplu marţi, la Adelaide, împotriva francezului Constant Lestienne.

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
Retragere de ultimă oră a liderului mondial Novak Djokovic. Ce planuri are tenismenul sârb
La fel ca anul trecut, numărul 1 mondial Novak Djokovic nu va participa la turneul Masters 1000 de la Madrid şi se va concentra pe turneul de la Roma (6-19 mai) pentru a se pregăti pentru Roland...
#Novak Djokovic, #Novak Djokovici conflict Australian Open, #Adelaide , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii