Novak Djokovic revine pe teren la Monte Carlo: ”Încă îmi testez motorul”. Cine e primul adversar al liderului ATP

Luni, 11 Aprilie 2022, ora 09:49
2418 citiri
Novak Djokovic revine pe teren la Monte Carlo: ”Încă îmi testez motorul”. Cine e primul adversar al liderului ATP
Novak Djokovic

Liderul ATP Novak Djokovic va reveni pe teren la turneul Masters 1.000 de la Monte Carlo, cu premii de aproape şase milioane de euro, după ce a ratat participările la competiţiile de la Indian Wells şi Miami pentru că nu este vaccinat. El spune că nu se aşteaptă să fie la cel mai înalt nivel de la primele jocuri şi că îi trebuie timp ca să intre în formă.

"Încă mă simt motivat să fiu în circuit şi să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici şi Monaco este acasă pentrU mine de peste zece ani.

Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou pe teren, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe. Zgura este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani doar pe această suprafaţă. Din punct de vedere istoric, nu este suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut destule victorii pe zgură. Cea de la Roland Garros, de anul trecut, este încă proaspătă în memoria mea, aşa că încerc să folosesc asta ca inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil.

Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie", a declarat Djokovic, în conferinţa de presă dinaintea turneului, potrivit ATP.

Obiectivul principal al jucătorului sârb este de a-şi menţine prima poziţie în ierarhia ATP, pe care a recăpătat-o fără să joace, de la Daniil Medvedev, luna trecută.

"A fi numărul 1 mondial este cea mai mare realizare pe care o poţi avea în sportul nostru, aşa că voi încerca să menţin această poziţie cât mai mult posibil”, a precizat el.

Djokovic, 34 de ani, va evolua în principat direct în turul al doilea, cu spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 45 ATP.

Quarterly Report - Editia 4

Novak Djokovic a avut nevoie de wild-card. Ce-a ales să facă înainte de Roland-Garros
Novak Djokovic a avut nevoie de wild-card. Ce-a ales să facă înainte de Roland-Garros
Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a primit o invitaţie din partea organizatorilor turneului ATP 250 de la Geneva (19-25 mai), în săptămâna premergătoare turneului de la Roland Garros (26...
Liderul mondial a fost arestat în timp ce se îndrepta spre teren, în urma unui accident mortal
Liderul mondial a fost arestat în timp ce se îndrepta spre teren, în urma unui accident mortal
Jucătorul de golf Scottie Scheffler, numărul unu mondial, a fost arestat vineri de poliţie în timp ce se îndrepta spre terenul Valhalla din Louisville (Kentucky), unde se desfăşoară de joi...
#Novak Djokovic, #teren, #Monte Carlo, #atp , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Nu se mai duce nimeni la matchurile sarbului.