Noutăți despre participarea lui Novak Djokovic la US Open. Nevaccinat, sârbul este la mâna americanilor

Miercuri, 03 August 2022, ora 19:20
2862 citiri
Noutăți despre participarea lui Novak Djokovic la US Open. Nevaccinat, sârbul este la mâna americanilor
Novak Djokovic. Foto: Facebook / Wimbledon

Tenismanul sârb Novak Djokovic, campionul de la Wimbledon, susţinut de o petiţie online care să-i permită accesul la US Open 2022, are şanse tot mai mici de a juca pe continentul nord-american din cauza unei modificări bruşte a protocoalelor Covid-19 din SUA şi Canada, transmite Reuters.

Djokovic, nr. 6 ATP, care refuză vaccinul anti-Covid, se află încă pe lista de participare a turneelor ATP Masters 1.000 de la Montreal şi Cincinnati, care prefaţează US Open (29 august-11 septembrie), ultimul Grand Slam al anului.

În cazul US Open, pentru jucătorii fără certificat de vaccinare, organizatorii au anunţat anterior, conform regulamentului Grand Slam, că toţi jucătorii eligibili sunt înscrişi pe tabloul principal conform clasamentului lor cu 42 zile înainte de prima zi de luni a turneului.

Organizatorii US Open au mai precizat că, dacă nu există certificat de vaccinare în vigoare pentru jucători, ei vor respecta poziţia guvernului SUA cu privire la călătoriile în ţară pentru cetăţenii nevaccinaţi din afara SUA.

Djokovic a declarat săptămâna trecută că se pregăteşte pentru US Open, unde speră să fie admis chiar dacă nu s-a vaccinat.

Petiţia în favoarea lui Djokovic s-a bucurat de multă susţinere şi s-a încheiat marţi cu aproape 50.000 de semnături, pentru că fanii îşi doresc ca cei mai buni jucători să poată participa la US Open, unde în cazul unui succes sârbul l-ar egala pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Grand Slam (22).

O postare pe Twitter evocă situaţia preşedintelui american Joe Biden, cu schema completă de vaccinare, dar care a fost testat pozitiv la Covid-19, la doar trei zile după ce a ieşit din izolarea impusă de un prim test pozitiv în data de 21 iulie.

''De patru ori vaccinat, Biden a fost testat pozitiv din nou la Covid-19. Dar Djokovic nevaccinat, recuperat după Covid-19, nu poate juca la US Open. El pare în aparenţă un risc prea mare pentru sistemul de sănătate al SUA'' se arată într-una din postările pe Twitter despre cazul jucătorului sârb.

Din cauza refuzului de a se imuniza, Djokovic a ratat şansa să-şi apere la începutul anului titlul la Australian Open, iar sârbul a spus apoi că preferă să nu joace la turnee, decât să se vaccineze.

Citește și:
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Interzis la Indian Wells și Miami, Novak Djokovic a reacționat: ”Nu vreau să fac asta”
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că nu a putut participa la turneele de la Indian Wells şi Miami din cauza refuzului...
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
#Novak Djokovic, #djokovic us open, #Covid 19 , #Stiri Novak Djokovic