Se cere suspendarea lui Novak Djokovic, care a refuzat un test antidoping

Duminica, 26 Noiembrie 2023, ora 14:37
4048 citiri
Se cere suspendarea lui Novak Djokovic, care a refuzat un test antidoping
Novak Djokovic FOTO Twitter

Fostul ciclist francez Marc Madiot, în prezent şeful echipei de ciclism Groupama-FDJ, consideră că Novak Djokovic ar trebui suspendat după ce a refuzat să se supună unui control antidoping la Cupa Davis.

"În gama de produse dopante, există produse care pot fi detectate pe o perioadă extrem de limitată de timp. Dacă nu se efectuează un test înainte de începerea competiţiei, timpul din competiţie permite eliminarea urmelor de produs dopant. Detectarea este posibilă pentru un timp limitat în raport cu aportul. Acesta este motivul pentru care a fost introdusă testarea înainte de competiţie. Este suprarealist să fii avertizat! Nu mai este un test neanunţat", a spus Madiot.

Pentru managerul Groupama-FDJ, ITF nu face decât să aplice regulamentul antidoping, ceea ce înseamnă că Novak Djokovii trebuie sancţionat. "Avem dreptul de a testa înainte şi după o competiţie. El a refuzat testul înainte de competiţie. Dacă organizaţia antidoping îşi face treaba, Djokovici ar trebui suspendat. El a refuzat un test înainte de competiţie şi apoi a făcut un test după competiţie. În ciclism, eşti testat, iar dacă refuzi, eşti testat pozitiv. Dacă eşti testat pozitiv, eşti sancţionat. Nu ai dreptul să refuzi un test, acestea sunt regulile".

Înaintea victoriei din sferturile de finală împotriva Marii Britanii, din Cupa Davis, numărul 1 mondial Novak Djokovic şi coechipierii săi sârbi au refuzat să se supună unui test antidoping.

Potrivit Marca, numărul unu mondial nu a apreciat faptul că a primit citaţia cu o oră şi jumătate înainte de a juca joi în meciul de simplu cu Cameron Norrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi antrenori din Superliga României au fost suspendați de FRF
Doi antrenori din Superliga României au fost suspendați de FRF
Comisia de Disciplină din cadrul FRF, întrunită vineri, a decis sancţiuni pentru Leo Grozavu, Mihai Pintilii, Cristian George Ganea şi Andres Dumitrescu, eliminaţi la meciurile din etapa a...
Cum a fost pedepsit Cristiano Ronaldo după ce le-a făcut gesturi obscene arabilor
Cum a fost pedepsit Cristiano Ronaldo după ce le-a făcut gesturi obscene arabilor
Cristiano Ronaldo, jucătorul formaţiei Al Nassr, a fost suspendat un meci de către Comisia de Disciplină din Arabia Saudită. Portughezul a făcut un gest obscen la adresa fanilor adverşi care...
#Novak Djokovic, #antidoping, #suspendare , #stiri tenis