Organizatorii de la US Open au luat decizia finală în cazul lui Novak Djokovic

Marti, 23 August 2022, ora 16:03
26819 citiri
Organizatorii de la US Open au luat decizia finală în cazul lui Novak Djokovic
Novak Djokovic

Speranţele de a-l vedea pe tenismanul sârb Novak Djokovic participând la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, erau foarte mici, iar conform afişului turneului, acesta nu figurează pe lista participanţilor, relatează cotidianul L'Equipe.

US Open a prezentat luni afişul turneului, iar Djokovic nu figurează pe el, în timp ce cu o săptămână înainte de debutul competiţiei, jucătorul sârb continuă să se antreneze pe suprafaţă dură la Belgrad în aşteptarea unei veşti bune, sperând până la capăt în relaxarea măsurilor sanitare din Statele Unite, care i-ar permite să se deplaseze la New York în ciuda faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Dar acest nou element publicitar întăreşte în plus teza absenţei de la New York a sârbului cu 21 de titluri de Mare Şlem în palmares. În timp ce Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, Nick Kyrgios, Serena Williams, Iga Swiatek, Naomi Osaka şi Emma Răducanu figurează pe afiş, Novak Djokovic, triplu câştigător al turneului, lipseşte.

Săptămâna trecută, aproape 12.000 de persoane au semnat o petiţie online care solicita Federaţiei americane de tenis (USTA) să colaboreze cu guvernul federal pentru a-i permite lui Novak Djokovic să joace la US Open, deşi nu s-a vaccinat contra Covid-19.

Djokovic, nr. 7 ATP, campionul de la Wimbledon, nu ar putea participa în acest an la US Open conform reglementărilor în vigoare care permit accesul în Statele Unite doar persoanelor cu schema completă de vaccin şi care prezintă documentele necesare înainte de îmbarcarea în avion.

Campionul sârb, cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, a câştigat anul trecut Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, dar în ianuarie 2022 nu a putut să-şi apere titlul la Melbourne Park, fiind deportat din Australia din cauză că nu s-a vaccinat contra noului coronavirus.

Sârbul, care s-a impus la Flushing Meadows de trei ori, ultima oară în 2018, declara în februarie că mai bine ratează turneele de Grand Slam decât să se vaccineze.

Tragerea la sorţi a tabloului principal de la US Open este programată pe 25 august, iar meciurile vor începe pe 29 august.

Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Novak Djokovic, după Leo Messi. Lista câștigătorilor la Trofeele Laureus
Încă un premiu pentru Novak Djokovic. La cea de-a 25-a ediţie a Trofeelor Laureus, tenismanul sârb a fost desemnat Sportivul Anului, în urma sezonului 2023, în care a câştigat al 24-lea...
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Mazăre a contestat decizia instanței de a-i refuza eliberarea condiționată. Peste câte luni poate reveni cu o nouă cerere
Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4 de respingere a liberării condiţionate. În cazul în care această hotărâre nu se va schimba la...
#Novak Djokovic, #US Open, #decizie , #Stiri Novak Djokovic