Organizatorii turneului de la Monte Carlo îl așteaptă pe Novak Djokovic: ”Prima regulă este să fie vaccinat”

Joi, 10 Februarie 2022, ora 20:41
2314 citiri
Organizatorii turneului de la Monte Carlo îl așteaptă pe Novak Djokovic: ”Prima regulă este să fie vaccinat”
Novak Djokovic

''Dacă Djokovic este în regulă cu condiţiile sanitare cerute de guvernul francez, vom fi încântaţi să-l primim'', a anunţat miercuri Zeljko Franulovic, directorul turneului de tenis Masters 1000 de la Monte Carlo, prevăzut între 9 şi 17 aprilie, informează AFP.

Întrebat dacă Novak Djokovic, actualul N.1 mondial, va disputa următoarea ediţie a turneului de la Monte Carlo, Zeljko Franulovic a precizat că sârbul ar trebui pentru acest lucru să fie "în regulă".

"Ca să intre în Franţa, prima regulă este să fie vaccinat", a continuat el cu ocazia prezentării turneului într-un hotel din Monaco.

"Protocolul ATP oferă şi posibilitatea de a prezenta un certificat de contaminare cu Covid cu o lună înainte de startul competiţiei. Din câte ştiu, Djokovic acum nu este vaccinat. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu braţele deschise", a spus Franulovic.

"Noi am discutat cu toţi jucătorii. Toţi sunt vaccinaţi, deocamdată cu excepţia lui. Nu ne putem pune în pielea lui pentru a şti ce vrea să facă. Participarea lui va depinde de el", a continuat Franulovic.

Finalistul de la Roland Garros 1970 ar vrea să poată "spune că Djokovic va fi aici 100%".

"Este însă decizia lui. Este uşor să spui că turneul înseamnă mai mult decât un jucător. Ne-ar plăcea însă ca Novak să fie aici. Îi place turneul şi nouă ne place mult de el. Acestea fiind spuse, eu nu cred că turneul ar avea de suferit din cauza absenţei lui. Fiindcă ea va fi explicată", a adăugat el.

În opinia sa, "toţi jucătorii din top 10 mondial vor fi prezenţi, cu excepţia lui Roger Federer, în continuare accidentat, şi pe care, dacă nu se întâmplă o minune, nu vom putea conta".

Lista definitivă a jucătorilor înscrişi la turneu, la care ar urma să asiste 135.000 de persoane, va fi cunoscută pe 14 martie, iar tragerea la sorţi pentru tabloul final va avea loc pe 8 aprilie.

Djokovic a prevăzut să reia competiţia la Dubai (21-26 februarie). "Este o veste foarte bună. Vrem să fie în formă şi fericit ca să joace din nou tenis. Este N.1 mondial l nostru", a declarat preşedintele ATP, Andrea Gaudenzi, tot cu ocazia prezentării turneului de la Monte Carlo.

Monte-Carlo Country Club, unde se dispută turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, se află de fapt în comuna franceză Roquebrune-Cap Martin, la graniţa de nord-est a Principatului.

Quarterly Report - Editia 4

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Tenismena Simona Halep, locul 1149 WTA, a fost nevoită să se retragă de pe tabloul de concurs al turneului de 250 de puncte de la Rabat, în Maroc (19-25 mai), care îi acordase un wild-card....
Novak Djokovic a avut nevoie de wild-card. Ce-a ales să facă înainte de Roland-Garros
Novak Djokovic a avut nevoie de wild-card. Ce-a ales să facă înainte de Roland-Garros
Numărul unu mondial, Novak Djokovic, a primit o invitaţie din partea organizatorilor turneului ATP 250 de la Geneva (19-25 mai), în săptămâna premergătoare turneului de la Roland Garros (26...
#Novak Djokovic, #turneu, #Monte Carlo, #vaccin , #Stiri Novak Djokovic
Comentarii