Președintele Serbiei a ieșit la atac în cazul Djokovic: ”De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el?”

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 01:21
8799 citiri
Președintele Serbiei a ieșit la atac în cazul Djokovic: ”De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el?”
Novak Djokovic

Preşedintele Serbiei, Alexandar Vucic, a postat, vineri, un mesaj, în care îl acuză pe premierul australian Scott Morrison de rele tratamente aplicate tenimenului Novak Djokovic, informează The Age.

"Ei ne predică adesea despre statul de drept. Vă puteţi imagina cum ar fi dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătoreşti. Ne-au arătat cum arată o justiţie independentă, dar ne-au arătat şi cum arată o justiţie irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului.

Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câştige pentru a zecea oară trofeul (n.r. - la Australian Open), de ce nu l-ai trimis acasă imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obţină o viză? De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui şi o naţiune care este liberă şi mândră? Toate acestea sunt necesare pentru a câştiga nişte alegeri şi pentru a-ţi mulţumi publicul?

A apărut un preşedinte al unei ţări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei ţări mari. Pot, pentru că spun adevărul şi ştii că spun adevărul. Vom lupta pentru Novak Djokovic şi faptul că îl vei hărţui pentru o zi, două sau cinci în plus sau minus nu va schimba sentimentele poporului nostru faţă de poporul australian, pe care îi respectăm şi apreciem foarte mult, dar respectăm în acelaşi timp şi opinia noastră despre Novak Djokovic.

Poţi scrie sute de mii de articole foarte proaste despre el, el va rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi va fi mereu în inimile noastre. Şi tu, care crezi că obţii ceva hărţuindu-l, nu te vei apropia niciodată nu doar de Novak Djokovic, ci de orice om obişnuit, fie dintre ai tăi, fie dintre oamenii noştri mândri şi demni.

Serbia îl va susţine pe Novak Djokovic şi Serbia va şti să vă răspundă, purtându-se mult mai frumos decât te-ai comportat faţă de Novak Djokovic, dar respectând regulile internaţionale şi respectând tot ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unei ţări. Trăiască Serbia, Novak, suntem alături de tine!", a declarat Vucici, pe Instagram.

Şi Prinţul Filip şi Prinţesa Danica Karadjordjevici, fiul şi nora lui Aleksandar Karadjordjevici, Prinţul Moştenitor al Iugoslaviei, au dat publicităţii un comunicat, în care vorbesc despre tiranie în cazul Novak Djokovic.

"Când tirania îşi arată faţa urâtă, atunci este de datoria noastră să vorbim. Mulţi nu vor recunoaşte că ne îndreptăm pe această cale periculoasă, deoarece tirania are un mod viclean de a se deghiza într-un act de bine, prin urmare, cei care vorbesc sunt adesea întâmpinaţi cu dezaprobare şi indignare, cum este cazul curajosului nostru frate Novak Djokovici. Am devenit distraşi în societatea noastră modernă, drept urmare, putem uita cu uşurinţă lecţiile grăitoare ale istoriei. Când libertatea individuală de alegere a cuiva este compromisă, atunci acest lucru este greşit atât din punct de vedere moral, cât şi constituţional. Este esenţial să ne protejăm suveranitatea individuală sau riscăm să pierdem totul", se arată în comunicatul citat.

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat a doua oară viza liderului ATP Novak Djokovic, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Eveniment Quarterly Report

Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
Vapor cu motor, lovit și răsturnat de o balenă. Un bărbat a murit și altul a fost rănit
O balenă a lovit un vapor, în largul coastei de est a Australiei, sâmbătă, 30 septembrie, şi a cauzat moartea unui bărbat şi rănirea altuia. Cei doi bărbaţi se aflau la bordul unui...
Promisiunea făcută de președintele kazah Tokayev cancelarului german Olaf Scholz ar putea stârni furia Kremlinului
Promisiunea făcută de președintele kazah Tokayev cancelarului german Olaf Scholz ar putea stârni furia Kremlinului
Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz și a asigurat că Astana intenționează să respecte regimul de sancțiuni impus de țările...
#Novak Djokovic, #Australia, #presedinte, #atac , #Stiri Novak Djokovic