Tatăl lui Djokovic rupe tăcerea despre scandalul de la Australian Open: ”N-am avut intenția”. Decizia de ultimă oră a sârbului VIDEO

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 09:42
5772 citiri
Tatăl lui Djokovic rupe tăcerea despre scandalul de la Australian Open: ”N-am avut intenția”. Decizia de ultimă oră a sârbului VIDEO
Tatăl lui Djokovic, alături de susținătorii lui Putin

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, a declarat vineri că nu va asista la semifinala fiului său de la Australian Open şi că va urmări meciul “de acasă”. Anunţul a venit în contextul controverselor stârnite de imaginile cu el alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, relatează Reuters.

“Sunt aici doar ca să îmi susţin fiul. Nu am avut intenţia de a provoca astfel de titluri de presă sau perturbări. Drept urmare, am ales să văd semifinala de acasă”, a precizat Srdjan Djokovic.

"Eram în exterior cu fanii lui Novak aşa cum se întâmplă după fiecare meci al fiului meu pentru a marca victoriile şi a face fotografii cu ei. Nu am avut nici cea mai mică intenţie să fiu antrenat în această agitaţie", a spus el.

Sârbul a fost fotografiat miercuri seară alături de susţinătorii lui Vladimir Putin, la Australian Open. Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el.

Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin. În videoclipul postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovic părea să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

După acest incident, premierul Australiei, Anthony Albanese, a reiterat susţinerea pentru Ucraina. Întrebat dacă Srdjan Djokovic ar trebui să fie expulzat, Albanese a răspuns: “Voi spune asta: Australia este alături de poporul ucrainean. Aceasta este poziţia Australiei şi Australia este categorică în ceea ce priveşte susţinerea legislaţiei internaţionale. Nu vrem să vedem nicio susţinere a invaziei ruse în Ucraina”.

Novak Djokovic îl întâlneşte pe americanul Tommy Paul în semifinalele Australian Open.

Citește și:
Decizie istorică în sportul mondial. Ce se va întâmpla cu transsexualii
Decizie istorică în sportul mondial. Ce se va întâmpla cu transsexualii
World Athletics a anunţat, joi, că sportivii transsexuali nu vor putea concura în competiţii feminine de elită, începând din data de 31 martie, dacă au trecut prin pubertatea masculină....
Prima reacție a lui Ianis Hagi, după ce tatăl său a făcut un caz din neconvocarea lui la națională
Prima reacție a lui Ianis Hagi, după ce tatăl său a făcut un caz din neconvocarea lui la națională
Ianis Hagi nu a fost convocat la echipa națională pentru meciurile cu Andorra și Belarus, gestul selecționerului Edi Iordănescu stârnind furia tatălui său, Gică Hagi. Acesta a contestat...
#Novak Djokovic, #scandal, #Australian Open, #decizie , #stiri tenis