Bigotul Djokovic: medicina alternativă, piramide magice cu puteri tămăduitoare și "gurul" bosniac

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 13:05
23222 citiri
Bigotul Djokovic: medicina alternativă, piramide magice cu puteri tămăduitoare și "gurul" bosniac
Novak Djokovici FOTO Twitter

Sârbul Novak Djokovic, de 20 de ori campion de Grand Slam, este în centrul unei “furtuni”, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza.

Situația la zi

Novak Djokovic a primit o ''derogare medicală'' pentru a putea juca la primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Potrivit presei australiene, jucătorul ca luat marţi avionul în direcţia Melbourne după ce a anunţat obţinerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.

După opt ore de stat în aeroport, lui Djokovic i s-a anulat viza. Djokerul a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi de expulzare din Australia, iar până luni numărul 1 mondial va rămâne într-un hotel din Melbourne.

Cum s-a ajuns în această situație?

Djokovic a evitat tot timpul să spună explicit dacă s-a vaccinat sau nu niciodată, motivând că orice ar declara în acest sens ar stârni o furtună.

Momentul adevărului a venit însă la Australian Open și e clar că, din moment ce a avut nevoie de o derogare medicală, sârbul nu și-a făcut vaccinul. Iar furtuna a venit.

De ce a refuzat totuși Novak Djokovici o procedură recomandată de toți oamenii de știință ai lumii și care l-ar fi scutit de orice problemă? Mai ales că la Australian Open avea șansa ideală de a câștiga titlul cu numărul 21 de Grand Slam al său.

The Guardian amintește că sârbul, prin tot ceea ce a făcut în trecut, are o poziție destul de clară și care nu coincide cu cee ace susțin oamenii de știință.

Mai precis, Djokovic a subliniat adesea importanța remediilor „naturale”. La începutul pandemiei el a purtat conversații live pe Instagram în care a vorbit despre cum puterea recunoștinței ar putea „transforma cea mai toxică mâncare sau cea mai poluată apă în cea mai vindecătoare mâncare sau apă”.

Tot The Guardian scrie că sârbul se retrage frecvent pe dealurile din Visoko (Bosnia Herțegovina), unde se întâlnește cu omul de afaceri Semir Osmanagic. Acesta pretinde că dealurile amintite sunt de fapt piramide antice cu puteri tămăduitoare magice. Aceste structuri ar fi fost realizate de oameni în urmă cu multe mii de ani.

Semir Osmanagic a fost descris de Sporskeeda ca un guru dubios care a descoperit leacul pentru coronavirus. Și acel leac era fix pe dealurile-piramidă din Bosnia.

Djokovic nu e doar un adept al medicinii alternative, dar și al istoriei alternative. Sârbul şi-a exprimat adesea sprijinul faţă de istoricul ultranaţionalist Jovan Deretic, ale cărui scrieri susţin, printre altele, că numeroase culturi europene, inclusiv grecii antici, celţii şi etruscii, sunt descendente din sârbi.

Toate acțiunile sârbului din trecut au conturat practic portretul unui tip care și-a asumat aceste convingeri, oricât ar fi ele de îndoielnice.

Iar prin sosirea la Melbourne cu o derogare, Djokovic a căutat o modalitate prin care să împuște doi iepuri: pe de-o parte să nu se abată de la aceste convingeri, pe de alta să își joace la Australian Open șansa de a deveni singurul jucător de tenis din lume cu 21 de Grand Slamuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Novak Djokovici, #guru bosnia, #vaccin COVID, #melbourne, #viza anultata , #Stiri Novak Djokovic