Surpriza anului in tenis: Djokovici, eliminat in turul trei la Wimbledon de un jucator de pe locul 41 ATP (Video)

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 19:09
13303 citiri
Surpriza anului in tenis: Djokovici, eliminat in turul trei la Wimbledon de un jucator de pe locul 41 ATP (Video)
Foto: Hepta.ro

Wimbledonul are parte de o surpriza uriasa, in turneul masculin, acolo unde cel mai bun jucator al ultimilor ani, Novak Djokovici, a fost eliminat inca din turul al treilea de un tenismen aflat in afara Top 40.

Americanul Sam Querrey, locul 41 ATP, l-a invins in patru seturi, scor 7-6 (6), 6-1, 3-6, 7-6 (5) pe marele campion sarb, castigator al ultimelor 4 trofee de Grand Slam, in decurs de un an, practic toate din circuitul ATP.

Meciul s-a disputat in doua zile - primele doua seturi vineri, partida fiind apoi intrerupta de ploaie, iar celelalte doua sambata. Practic, fiecare set a avut povestea lui.

Primul a fost unul fara break-uri, castigat in tie-break de american, iar al doilea a reprezentat unul dintre cele mai slabe seturi facute de Djokovici in ultimii ani - pierdut cu 1-6 in doar 22 de minute.

Al treilea set, de sambata, a marcat revenirea sarbului, care a condus si cu 5-0 si parea ca a fost doar o mare sperietura si ca va reusi sa intoarca soarta meciului. S-a incheiat 6-3.

In ultimul set, insa, Djokovici a avut 8 mingi de break irosite, iar Querrey 5, in primele 6 game-uri in care au mers umar la umar. S-a facut apoi 5-4 si americanul a servit pentru meci, dar Nole a revenit si a impins partida intr-un nou tie-break, in care a condus cu 2-0, 3-1 si 4-3. Querrey a fructificat insa una dintre cele doua mingi de meci si a produs ceea ce poate fi numit fara dubiu surpriza acestui an.

"E incredibil, mai ales ca s-a intamplat aici la Wimbledon. Sunt foarte fericit. Cred ca azi am servit foarte bine si am gestionat mingile de break foarte bine. A inceput ziua cu patru game-uri la rand si a trebuit sa ma adun. El e pe drumul sa devina cel mai bun din istorie si stiam ca poate reveni oricand in meci", a spus americanul, potrivit Gazetei Sporturilor.

Anul trecut, in optimi, a avut loc un meci similar. Djokovici a fost condus cu 2-0 la seturi in partida cu Kevin Anderson, intrerupta de asemenea de ploaie, insa a revenit si a castigat in cele din urma meciul si apoi turneul.

Djokovici, care a spulberat recorduri dupa recorduri in ultimii ani si a castigat 6 din ultimele 8 turnee de Grand Slam, este castigatorul precedentelor doua turnee de la Wimbledon si tocmai reusise sa castige primul Roland Garros din cariera.

In clasamentul ATP, Djokovici avea 16.950 de puncte inaintea acestui turneu, iar locul 2, Andy Murray, "doar" 8.915. In plus, sarbul este de mult timp deja calificat pentru Turneul Campionilor. Locul 1 ATP nu ii este insa pus in pericol, diferenta de puncte fiind prea mare pentru a-l ingrijora din acest punct de vedere, cel putin in acest an.

In schimb, i-a fost intrerupta seria de prezente in sferturile unui turneu de Grand Slam, pe care le-a atins de fiecare data din anul 2009 incoace. La Roland Garros-ul de acum 7 ani, Djokovici, favorit 4, a fost invins tot in turul trei de germanul Philipp Kohlschreiber. Pe atunci, sarbul castigase doar unul dintre cele 12 titluri de Grand Slam ale sale. De asemenea, este doar a treia oara in cariera, dupa anii 2005 si 2008, cand nu ajunge macar in optimi la Wimbledon.

Miercuri, in turul al doilea, Djokovici reusise un adevarat record in era Open a tenisului - a 30-a victorie consecutiva in turneele de Grand Slam.

De cealalta parte, Querrey, in varsta de 28 de ani, si-a egalat cea mai buna performanta a carierei la un Grand Slam, prezenta in optimi. Fost numar 17 in luna ianuarie 2011, americanul are 8 turnee ATP castigate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Djokovici eliminat Wimbledon, #Djokovici eliminat tur trei Wimbledon, #Djokovici invins Querrey , #meciuri