Novak Djokovic explica eliminarea neasteptata de la Indian Wells

Miercuri, 13 Martie 2019, ora 13:41
6467 citiri
Novak Djokovic explica eliminarea neasteptata de la Indian Wells
Foto: Instagram Novak Djokovici

Tenismanul sarb Novak Djokovic, numarul unu mondial, a fost "intr-o zi fara inspiratie", a afirmat acesta, marti, dupa ce a parasit turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California/SUA) inca din runda a treia, invins de germanul Philipp Kohlschreiber cu 6-4, 6-4, informeaza AFP.

"Conditiile au fost complet diferite fata de cele din noaptea trecuta (meciul a debutat luni seara, fiind intrerupt de ploaie dupa un set. Mingile au venit mult mai sus, iar Kohlschreiber si-a folosit foarte bine liftul. Trebuie sa-l felicit, pentru ca a jucat foarte bine din punct de vedere tactic si a facut in asa fel incat sa nu ma aflu deloc in zona mea de confort. A fost o zi fara inspiratie pentru mine si el a meritat victoria. El este un jucator prezent in circuit de multa vreme si nimic nu reuseste sa-l perturbe efectiv, indiferent de circumstante sau cadru. El a demonstrat ca poate invinge cei mai buni jucatori ai lumii, deci nu este o surpriza. Cand loveste mingea, el poate invinge pe oricine pe orice suprafata", a spus Djokovic.

"Nu ma nelinisteste aceasta infrangere. Sigur, nu este agreabil sa pierzi, nimanui nu-i place asta, mai ales la un turneu la care am avut multe succese in trecut. Eu credeam ca eram in forma si eram bine la antrenamente, dar se intampla si astfel de lucruri. Trebuie sa dai pagina si sa mergi mai departe. Ma voi pregati pentru Miami (urmatorul Masters 1.000, care debuteaza saptamana viitoare) si voi incerca sa merg pana la capat aici la dublu, alaturi de Fabio Fognini. Stiu ca nu sunt la cel mai bun nivel al meu, mai am de lucru. Dar aceasta infrangere nu ma perturba pe termen lung. Eu stiu de ce sunt capabil. A fost doar o zi in care nu a functionat mare lucru", a adaugat Novak Djokovic.

Djokovic, castigator al ultimelor trei turnee de Mare Slem, a fost surprins de numarul 39 mondial, care s-a impus intr-o ora si 38 de minute. Sarbul castigase precedentele sapte dueluri cu Kohlschreiber (8-2 acum la general), care il mai invinsese o data pe Djokovic, in 2009, la Roland Garros.

De la turneul Masters 1.000 de la Toronto, din luna august, Djokovic (31 ani) nu mai pierduse asa devreme intr-o competitie. Din acel moment, sarbul a castigat titluri de Mare Slem la US Open si Australian Open, precum si titluri Masters 1.000 la Cincinnati si Shanghai.

Kohlschreiber il va infrunta in optimi pe francezul Gael Monfils, 19 ATP, recent castigator al turneului de la Rotterdam.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Novak Djokovici Indian Wells , #stiri Novak Djokovici