Trupa Phoenix, plătită de o fundație controversată pentru a-i cânta lui George Simion la nuntă. Liderul AUR a anunțat că din donații se va construi un spital

Luni, 29 August 2022, ora 21:01
5310 citiri
Trupa Phoenix, plătită de o fundație controversată pentru a-i cânta lui George Simion la nuntă. Liderul AUR a anunțat că din donații se va construi un spital
George Simion și Nicu Covaci FOTO Facebook

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a fost ”angajat” și plătit la nunta liderului AUR, George Simion, de Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

Artistul a precizat că, deși prețul inițial era de 15.000 de euro, trupa a acceptat să primească doar 8.000.

”Exact, este o fundație care m-a chemat la un eveniment de 10.000 de oameni, folclor, să purtăm și noi ii dacă se poate. A fost un eveniment frumos, oameni din Basarabia, Maramureș cântau piesele noastre, cântau 100%. Da, știam (că fundația a anunțat că va construi un spital mobil, n.red.) Da, contractul s-a făcut cu fundația, cu ei (ei i-au contactat, cu ei au vorbit, n.red.). În loc să luăm 15.000 de euro, am luat doar 8000. Discuția inițială era 15.000, dar cu tratative, cu discuții, dacă putem să contribuim și noi contribuim. Da, ei ne-au angajat (Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni, n.red.)”, a declarat Nicu Covaci pentru G4Media.

George Simion anunța că, cu banii adunați de fundație din donațiile românilor, va fi construit un spital mobil.

Înainte de nuntă, liderul AUR spunea că fundația, cu profil cultural-media, va înființa un spital mobil cu banii din donații.

Informații contradictorii despre banii adunați și cheltuiți la nuntă

Informațiile despre banii strânși și cei cheltuiți la nuntă sunt contradictorii. Deputatul AUR Dan Tănasă a declarat, la Antena 3, că nunta lui George Simion a costat 500.000 de euro, nu 12.000 cum declarase liderul AUR vineri, la Realitatea TV.

În ceea ce privește darul de nuntă, Dan Tănasă a declarat că Simion a strâns 73.000 de euro ”în numerar”.

Duminică, România TV anunța, fără însă a cita surse, că Simion ar fi strâns circa 500.000 de euro.

Liderul AUR se aștepta ca la nuntă să participe peste 10.000 de persoane, dar au fost prezente în jur de 2.000. Înainte de eveniment, el a precizat că ”darul” este opțional și că oamenii pot da bani fie direct la nuntă, fie în contul bancar al Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

”Cei care vor să ofere o sumă de bani, am prefera să o facă la petrecere sau prin cont bancar către Fundația aleasă de noi, iar banii vor merge pentru oamenii necăjiți care nu au posibilitatea de a beneficia de asistență medicală”, spunea liderul AUR.

Fundația controversată, condusă de un fost angajat guvernamental care a lucrat în subordinea lui Titus Corlățean și Vasile Dîncu

Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a fost înființată în 1999 de Eugen Popescu care, în 2001, a devenit șeful Departamentului pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, o structură în cadrul Guvernului condusă inițial de Titus Corlățean și care ulterior a intrat în subordinea Ministerului Informațiilor Publice, condus de Vasile Dîncu, actual ministru al Apărării. Conform Hotnews, în tot acest timp în care Eugen Popescu a fost angajat guvernamental, fundația sa, coordonată de soția lui, a încasat numeroase contracte din partea unor instituții sau firme de stat, cum ar fi SNP Petrom, CEC, Banca Comercială Română, Ministerul Informațiilor Publice, Ministerul Tineretului și Sportului ș.a.

Pe de altă parte, Adevărul scria cum Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni a primit de la Guvernul PSD, în 2004, două contracte de peste 20.000 de euro pentru înființarea unei agenții de presă pentru românii din Diaspora. Agenția este Romanian Global News și este funcțională și astăzi și promovează personaje precum George Simion, Dana Budeanu sau Cristian Terheș și articole despre sterilizarea cu forța a femeilor sub paravanul vaccinării sau despre cum persoanele vaccinate de COVID-19 mor în număr mai mare tocmai din cauza serului inoculat.

Eveniment Quarterly Report

Furt de medicamente foarte puternice, folosite ca droguri, din farmacia unui spital din Pitești. DIICOT a intrat pe fir
Furt de medicamente foarte puternice, folosite ca droguri, din farmacia unui spital din Pitești. DIICOT a intrat pe fir
Procurorii și polițiștii au desfășurat luni, 2 octombrie, percheziții la Spitalul Județean din Pitești. Aceștia au efectuat verificări cu privire la dispariția mai multor medicamente...
Anca Serea a ajuns de urgență la spital. Ar putea fi operată în scurt timp
Anca Serea a ajuns de urgență la spital. Ar putea fi operată în scurt timp
Anca Serea a avut o duminică agitată, în care a ajuns pe patul de spital, la Urgență, acuzând dureri mari în zona abdominală. Ea este suspectă de apendicită, dar speră să nu fie...
#nunta george simion, #Phoenix, #bani concert, #fundatie, #spital , #Stiri George Simion