Kilogramele în plus, un pericol major: Risc dublu de a face o boală gravă, mortală

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 05:48
3374 citiri
Kilogramele în plus, un pericol major: Risc dublu de a face o boală gravă, mortală
Obezitatea poate duce la cancer, arată un studiu FOTO / The Guardian

O nouă cercetare a oamenilor de știință de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, care a fost publicată în revista BMC Medicine pe 19 aprilie 2022, a descoperit faptul că excesul de greutate pe tot parcursul vieții dublează riscul de cancer uterin la femei.

Medicii știu de ceva timp că supraponderalitatea sau obezitatea crește riscul apariției bolii. Iar aproximativ unul din trei cazuri din Marea Britanie (34%) este legat de kilogramele în plus, potrivit The Guardian.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Bristol din Marea Britanie au reușit să arunce o lumină suplimentară asupra legăturii, precum și asupra gradului de creștere a riscului. Ei au descoperit că pentru fiecare cinci unități ale indicelui de masă corporală (BMI) în plus, riscul unei femei să facă cancer uterin se mărește cu 88%.

Riscul de a avea boli de inimă: Acum s-a descoperit cauza de care poți scăpa

Riscul crescut este mai mare decât sugerau studiile anterioare și reflectă starea de greutate pe tot parcursul vieții, mai degrabă decât la un moment dat, așa cum a fost folosit în celelalte analize.

”Studiile de acest gen întăresc faptul că supraponderalitatea sau obezitatea este a doua cea mai mare cauză de producere a cancerului din Marea Britanie, iar asta ne poate ajuta să identificăm cu exactitate de ce”, a spus dr. Julie Sharp de la CRUK, Centrul de cercetări din domeniul cancerului din Marea Britanie.

Patru semnale majore că aveți sistemul imunitar slăbit: Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

”Acest lucru va juca un rol esențial în descoperirea modului de prevenire și tratare al cancerului în viitor. Este nevoie de mai multe cercetări pentru a investiga exact ce tratamente și medicamente ar putea fi utilizate pentru a gestiona riscul de cancer în rândul persoanelor care se luptă cu obezitatea.

Știm deja că excesul de greutate sau obezitatea crește riscul de a dezvolta 13 tipuri diferite de cancer. Pentru a vă reduce riscul de cancer, este important să vă mențineți o greutate sănătoasă, având o dietă echilibrată și rămânând activ”, a explicat Sharp.

Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
4 aditivi alimentari care duc la apariția cancerului
Aditivii alimentari ne înconjoară peste tot. Sunt în aproape toate produsele alimentare pe care le cumpăram din supermarketuri. Semipreparatele obținute industrial și ambalate prin diverse...
#obezitatea, #cancer, #cancer uterin, #cancer uterin obezitate, #cancer uterin cauze, #femei obeze , #descoperire