Descoperire istorică a unui astronom de la Harvard: Obiect extraterestru care nu seamănă cu nimic de pe Pământ VIDEO

Sambata, 02 Septembrie 2023, ora 02:09
11626 citiri
Descoperire istorică a unui astronom de la Harvard: Obiect extraterestru care nu seamănă cu nimic de pe Pământ VIDEO
Obiecte extraterestre descoperite lângă Papua Noua Guinee FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință coordonată de celebrul astronom Avi Loeb, de la Universitatea Harvard, care a făcut un studiu amplu a reușit o descoperire istorică lângă coasta din Papua Noua Guinee. Experții au găsit, după analize de laborator, mai multe obiecte extraterestre, care nu seamănă cu nimic de pe Pământ.

Mai multe sfere minuscule provenite dintr-un meteorit care s-a dezintegrat deasupra Oceanului Pacific, provin din afara Sistemului Solar, susțin cercetătorii care au efectuat studiul apărut în revista arXiv a Universității Cornell, potrivit Science Alert.

Meteoritul a fost urmărit de sateliții guvernului SUA înainte de a se dezintegra peste Pacific în 2014. Viteza neobișnuită a meteorului bolid, clasificat CNEOS 2014-01-08 (sau mai simplu, IM1), a atras interesul ca o potențială rachetă de la distanță.

Un apropiat al lui Putin dezvăluie: Sunt pe lista de urmăriți a președintelui, dar o țară prietenă a Rusiei mă apără

A fost o oportunitate prea bună de ratat pentru renumitul astronom de la Universitatea Harvard, Avi Loeb, care a fondat Proiectul Galileo în 2021 pentru a căuta semnături ale tehnologiei de origine extraterestră. În iunie, a condus o expediție în ocean pentru a căuta rămășițele IM1.

Folosind o serie de magneți puternici din pământuri rare, membrii echipei de căutare a proiectului au cernut sute de sfere minuscule cu un diametru de 0,05 până la 1,3 milimetri din sedimente la 2 kilometri (1,2 mile) sub suprafață, la aproximativ 85 de kilometri nord de Insula Manus, lângă Papua Noua Guinee.

O evaluare preliminară a 57 de obiecte minerale de către o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard din SUA sugerează că cel puțin câteva dintre ele nu reflectă genul de chimie la care ne-am aștepta de la propriul nostru sistem solar, alimentând speculațiile că IM1 a trecut de spațiul interstelar, înainte de a se izbi în atmosfera planetei noastre.

Un obicei al oamenilor lovește sever: Risc de cancer și de o boală mintală, cu 250% mai mare

„Aceasta este o descoperire istorică, care marchează pentru prima dată când oamenii dețin materiale dintr-un obiect interstelar mare și sunt extrem de mulțumit de aceste rezultate din această analiză științifică riguroasă”, spune antreprenorul american Charles Hoskinson, care a ajutat la finanțarea expediției de vânătoare a rămășițelor meteoritului.

Fiind foarte îmbogățite în metale beriliu (Be), lantan (La) și uraniu (U), particulele nu par, de asemenea, tipurile de materiale pe care le-am găsi în vecinătatea noastră planetară. De fapt, acest raport special nu a fost niciodată văzut până acum la niciun meteorit, sugerând o raritate care indică un loc de naștere departe de propriul nostru sistem solar.

Eveniment Quarterly Report

Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat marţi, 5 decembrie, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR, George Simion, pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie,...
Preşedintele Consiliului European se întoarce din China mai repede decât plănuia, după ce Viktor Orban amenință din nou candidatura Ucrainei la UE
Preşedintele Consiliului European se întoarce din China mai repede decât plănuia, după ce Viktor Orban amenință din nou candidatura Ucrainei la UE
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, se va întoarce mai repede decât plănuia din vizita la Beijing, susține un oficial UE. Asta deoarece că premierul ungar Viktor Orban...
#obiect extraterestru, #obiecte extraterestre, #meteorit cazut pamant, #Avi Loeb, #Harvard, #astronomi, #descoperire neobisnuita , #stiri externe