NASA a descoperit un obiect misterios. Astronomii nu au mai văzut vreodată așa ceva VIDEO

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 01:22
10495 citiri
NASA a descoperit un obiect misterios. Astronomii nu au mai văzut vreodată așa ceva VIDEO
Un obiect misterios a fost detectat de NASA FOTO: Sci Tech Daily

Oamenii de știință de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru astrofizică au rămas uimiți când au analizat datele furnizate de sonda spațială Transiting Exoplanat Survey Satellite (TESS) a NASA, descoperind un obiect misterios și întunecat. TIC 400799224 este situat la aproximativ 2.365 ani-lumină de Pământ, iar natura lui este incertă, posibil să fie un asteroid dezintergrat sau o planetă minoră.

Ciudatul obiect face parte dintr-un sistem format din două stele care au o strălucire similară, separate între ele de o distanță de circa 300 AU (1 unitate astronomică =149,5 milioane de kilometri -n.a.), potrivit Sci News.

Astronomul Karen Collins de la Centrul Harvard-Smithsonian din Cambridge, Statele Unite, și colegii săi au identificat un sistem stelar cu ajutorul sondei spațiale TESS a NASA datorită scăderii rapide a luminozității acestuia, cu aproape 25% în doar câteva ore.

După un prim contact cu obiectul neobișnuit, nemaivăzut până acum, cercetătorii au apelat și alte intrumente pentru a dezlega misterul, de la Observatorul Las Cumbres, spectograful CHIRON de la Cerro Tololo și la Southern Astrophysical Research Telescope.

Don’t Look Up! NASA avertizează că 5 asteorizi se îndreaptă în direcția Pământului în ianuarie 2022 VIDEO

Ei au descoperit că una dintre stelele din sistem pulsează într-o perioadă de 19,77 zile, probabil de la un corp aflat pe orbită și care emite periodic nori de praf care ascund steaua.

”Dar, în timp ce periodicitatea este strictă, ocultațiile de praf ale stelei sunt neregulate ca formă, adâncime și durată, fiind detectabile doar aproximativ o treime din timp. Natura corpului care orbitează este inexplicabilă, deoarece cantitatea de praf emisă este mare”, a spus Karen Collins.

Secretul alinierii Marii Piramide de la Giza, descifrat: De mii de ani nu s-a știut VIDEO

Dacă obiectul ar fi apărut prin dezintegrarea unui obiect precum asteroidul Ceres din Sistemul Solar, acesta ar supraviețui doar opt mii de ani, înainte de a dispărea. Echipa de astronomi plănuiște să monitorizeze misteriosul obiect și să apeleze la alte observații istorice ale spațiului, pentru a încerca să determine variațiile acestuia, de-a lungul deceniilor.

O capsulă rusească Soiuz s-a cuplat la Stația Spațială Internațională. La bord se află prima cosmonaută belarusă din istorie
O capsulă rusească Soiuz s-a cuplat la Stația Spațială Internațională. La bord se află prima cosmonaută belarusă din istorie
Capsula rusească Soiuz lansată în urmă cu două zile şi care o are la bord pe prima cosmonaută belarusă din istorie, Marina Vasilevskaya, s-a conectat luni cu Staţia Spaţială...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#obiect misterios, #obiect spatiu, #NASA descoperire, #sonda spatiala NASA, #telescop spatial, #NASA , #descoperire