Un obiect zburător misterios filmat în Hawaii: Un telescop a surprins ciudata apariție VIDEO

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 05:21
5726 citiri
Un obiect zburător misterios filmat în Hawaii: Un telescop a surprins ciudata apariție VIDEO
Un obiect zburător misterios a apărut în Hawaii FOTO / Science Alert

Un fenomen neobișnuit s-a produs recent pe cerul nopții din apropierea vulcanului Mauna Kea situat pe Big Island din Hawaii: un obiect zburător misterios a apărut din senin. Vârtejul strălucitor, care a semănat cu o spirală ciudată, a fost filmat de către o cameră video a telescopului Subaru din zonă.

Experții au constatat că ciudatul fenomen s-a produs în urma prăbușirii unei trepte a rachetei SpaceX, la câteva ore după ce Falcon 9 a lansat în spațiu un satelit spion al Oficiului Național de recunoaștere (NRO) al Statelor Unite, din California, potrivit Science Alert.

”Vârtejul zburător” a fost surprins de Subaru, un telescop optic în infraroșu cu un diametru de 8,2 metri, aflat pe insula principală din Hawaii și operat de către Observatorul Național astronomic al Japoniei.

Instalația funcționează la o altitudine de 4.139 de metri. Însă din cauza dificultăților de a lucra într-o asemenea atmosferă rarefiată, mulți astronomi de la telescopul Subaru lucrează de la distanță și doar o mână de experți rămân la fața locului, pentru a opera aparatura.

Satelitul a fost lansat de la baza forțelor militare spațiale Vandenberg din California, Statele Unite, însă toate aspectele legate de această misiune sunt clasificate, nefiind date publicității.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Videoclipul înregistrat de telescopul Subaru din Hawaii ”arată spirala caracteristică cauzată de evacuarea combustibilului post-lansare a treptei superioare a rachetei Falcon 9, care s-a prăbușit deasupra Oceanului Pacific, imediat după prima evoluție a satelitului”, a spus Marco Langbroek, expert care urmărește îndeaproape lansările SpaceX ale companiei miliardarului Elon Musk.

De menționat faptul că prima treaptă a booster-ului Falcon 9 este reutilizabilă și a aterizat cu succes pe o navă din Oceanul Pacific, potrivit informațiilor furnizate de SpaceX.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

Treapta superioară a rachetei Falcon 9 nu este reutilizabilă și, după ce a trimis satelitul în spațiu, a căzut în mod natural în atmosferă, luând foc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#obiect zburator neidentificat, #OZN, #aparitie stranie, #fenomen, #mister, #aparitie misterioasa video, #Hawaii , #fenomen