Un obiect zburător misterios filmat în Hawaii: Un telescop a surprins ciudata apariție VIDEO

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 05:21
5726 citiri
Un obiect zburător misterios filmat în Hawaii: Un telescop a surprins ciudata apariție VIDEO
Un obiect zburător misterios a apărut în Hawaii FOTO / Science Alert

Un fenomen neobișnuit s-a produs recent pe cerul nopții din apropierea vulcanului Mauna Kea situat pe Big Island din Hawaii: un obiect zburător misterios a apărut din senin. Vârtejul strălucitor, care a semănat cu o spirală ciudată, a fost filmat de către o cameră video a telescopului Subaru din zonă.

Experții au constatat că ciudatul fenomen s-a produs în urma prăbușirii unei trepte a rachetei SpaceX, la câteva ore după ce Falcon 9 a lansat în spațiu un satelit spion al Oficiului Național de recunoaștere (NRO) al Statelor Unite, din California, potrivit Science Alert.

”Vârtejul zburător” a fost surprins de Subaru, un telescop optic în infraroșu cu un diametru de 8,2 metri, aflat pe insula principală din Hawaii și operat de către Observatorul Național astronomic al Japoniei.

Instalația funcționează la o altitudine de 4.139 de metri. Însă din cauza dificultăților de a lucra într-o asemenea atmosferă rarefiată, mulți astronomi de la telescopul Subaru lucrează de la distanță și doar o mână de experți rămân la fața locului, pentru a opera aparatura.

Satelitul a fost lansat de la baza forțelor militare spațiale Vandenberg din California, Statele Unite, însă toate aspectele legate de această misiune sunt clasificate, nefiind date publicității.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Videoclipul înregistrat de telescopul Subaru din Hawaii ”arată spirala caracteristică cauzată de evacuarea combustibilului post-lansare a treptei superioare a rachetei Falcon 9, care s-a prăbușit deasupra Oceanului Pacific, imediat după prima evoluție a satelitului”, a spus Marco Langbroek, expert care urmărește îndeaproape lansările SpaceX ale companiei miliardarului Elon Musk.

De menționat faptul că prima treaptă a booster-ului Falcon 9 este reutilizabilă și a aterizat cu succes pe o navă din Oceanul Pacific, potrivit informațiilor furnizate de SpaceX.

"Colosul” cu o înălțime de 524 de metri care a lovit catastrofal: Cum a fost înghițită coasta Alaskăi VIDEO

Treapta superioară a rachetei Falcon 9 nu este reutilizabilă și, după ce a trimis satelitul în spațiu, a căzut în mod natural în atmosferă, luând foc.

Loc unicat pe Pământ, orașul secret dezvăluit. Motivul năucitor pentru care sunt interzise telefoanele mobile și Wi-Fi VIDEO
Loc unicat pe Pământ, orașul secret dezvăluit. Motivul năucitor pentru care sunt interzise telefoanele mobile și Wi-Fi VIDEO
Orașul misterios, un loc unic pe Pământ a fost dezvăluit recent, el fiind aproape necunoscut în lume, nici chiar de către pasionații de teorii ale conspirațiilor. ”The Quiet Zone” este...
Lovitură pentru Clotilde Armand. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1: "Sesizările nu sunt însoţite de probe"
Lovitură pentru Clotilde Armand. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1: "Sesizările nu sunt însoţite de probe"
Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de...
#obiect zburator neidentificat, #OZN, #aparitie stranie, #fenomen, #mister, #aparitie misterioasa video, #Hawaii , #fenomen
  1. Membrii trupei Coldplay se arată șocați de reacția publicului la momentul cu Babasha. Ce au declarat artiștii înainte de al doilea concert de diseară
  2. Erika Isac, în scandalul cu Babasha la Coldplay: ”Să vă fie rușine, sunteți ultimii ipocriți!”
  3. Salata de roșii cu brânză se mănâncă cu pâine. Explicațiile nutriționistului Mihaela Bilic
  4. Opinia unui jurnalist despre Babasha: "Copile, nu pune la suflet, ai fost bun. Şi nu toată ţara te fluieră!"
  5. Un muzician povestește experiența Coldplay: "Organizare execrabilă, concert de nota 7,5, câteva momente mișto și unul grețos"
  6. Babasha a împărțit România în două la concertul Coldplay: ”Omu’ n-a injurat, nu şi-a băgat. Nu vă mai flexaţi cu ruşine...”
  7. Manele la Coldplay: ”În loc să prezinte părinților soția noastră, au prezentat amanta!" Artistul român care îl invidiază pe Babasha
  8. Se deschide prima plajă urbană din București. Prețurile sunt amețitoare: un șezlong ajunge și la 280 de lei
  9. Reacție dură pentru cei care l-au huiduit pe Babasha la concertul Coldplay: ”Bre, asta e România în toată splendoarea ei!”
  10. Ce spune manelistul Babasha după ce a fost huiduit la concertul Coldplay: "Manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului"