Obiecte cosmice invizibile ochiului uman descoperite de NASA: Imagini nemaivăzute de omenire vreodată FOTO VIDEO

Sambata, 05 Februarie 2022, ora 05:15
8064 citiri
Obiecte cosmice invizibile ochiului uman descoperite de NASA: Imagini nemaivăzute de omenire vreodată FOTO VIDEO
Cassiopeia A, rămășițele unei supernove capturată de NASA FOTO: Science Alert

După cum se știe, vederea umană poate fi limitată la o gamă de lungimi de undă, dar asta nu înseamnă că nu vom înțelege niciodată întreaga complexitate a luminii din univers. Noi obiecte cosmice uluitoare au fost dezvăluite de către NASA, după ce a publicat mai multe imagini capturate de observatorul spațial Chandra X-ray.

Dintre corpurile prezentate se remarcă supernova Cassiopeia A, clusterul galaxiei Abell 2587 și o pereche de stele denumită R Aquarii, potrivit NASA.

Noua colecție de fotografii trimisă din spațiu de observatorul Chandra combină datele sale cu alte instrumente pentru a reda niște imagini spectaculoase, în mai multe lungimi de undă.

Deoarece lungimile de undă diferite ale lumii au energii diverse, aceste imagini capturate de sonda NASA ne pot arăta dinamica obiectelor cosmice de la o energie scăzută până la una înaltă.

Acest aspect poate ajuta oamenii de știință să dezlege mecanismele din spatele spectacolelor de lumină feerice.

Descoperire neobișnuită în Statele Unite: Un cataclism cosmic a distrus o civilizație americană nativă

Poate cea mai fascinantă imagine nouă este cea care arată Cassiopeia A, situată la 11.000 de ani-lumină, care este unul dintre faimoasele și intens studiatele obiecte din Calea Lactee. Este, conform NASA, o rămășiță a unei supernove, adică ceea ce rămâne după ce o stea masivă a explodat.

O altă minunăție cosmică este R Aquarii (imaginea de mai sus), care a fost captată în raze X de către Chandra, în lumină violetă și în infraroșu de către sonda Hubble, în roșu și albastru. Această fotografie prezintă o pereche de stele blocată într-un dans violet al morții, undeva la 650 de ani-lumină de Pământ.

Una dintre cele două stele, este o gigantică roșie, cunoscută sub numele de steaua variabilă Mira, aflată la sfârșitul duratei sale de viață. Cealaltă este o pitică albă, o stea ”moartă” care și-a epuizat combustibilul nuclear.

O vedetă de televiziune din Marea Britanie avertizează NASA: ”Pregătiți-vă pentru o invazie extraterestră” VIDEO

O altă imagine superbă detectată de Chandra este cea care arată una dintre cele mai mari colecții de obiecte din univers, clusterele de galaxii. Aceste structuri cosmice pot conține mii de galaxii, legate între ele de gravitație și interacționând prin intermediul acesteia.

Acest cluster este denumit Abell 2597 (fotografia de mai sus), care este situat la aproximativ 1 miliard de ani-lumină distanță de Pământ, conform Science Alert.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#obiecte cosmice NASA video, #imagini NASA, #raze X cosmos univers, #fotografii NASA spatiu, #imagini univers , #descoperire