Obuzierele de temut ale Germaniei au ajuns în Ucraina. Pot trage focuri de artilerie pe o distanță de peste 60 de kilometri

Autor: N.G.
Marti, 21 Iunie 2022, ora 17:15
10503 citiri
Obuzierele de temut ale Germaniei au ajuns în Ucraina. Pot trage focuri de artilerie pe o distanță de peste 60 de kilometri
Obuzierul german a ajuns în Ucraina. Foto Twitter

Armata ucraineană a ”recepționat” primele obuziere autopropulsate oferite de Germania, considerate unele dintre cele mai puternice din lume în clasa lor.

Este vorba despre celebrele Panzerhaubitze 2000, care pot atinge o rază de până la 60 de kilometri. Anunțul intrării armamentului german în dotarea armatei ucrainene a fost făcut de ministrul Apărării, Oleksii Reznikov.

”Panzerhaubitze 2000 fac în sfârșit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene. Apreciez toate eforturile colegei mele Christine Lambrecht în sprijinul Ucrainei. Artileriștii noștri vor aduce focul pe câmpul de luptă”, a transmis ministrul Apărării.

Panzerhaubitze 2000, abreviat PzH 2000, este un obuzier autopropulsat german de 155 mm dezvoltat de Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și Rheinmetall pentru armata germană.

Este considerat unul dintre cele mai puternice sisteme de artilerie convențională desfășurate în epoca modernă. Este capabil de o cadență de tragere foarte mare; în modul rafală poate trage trei runde în nouă secunde, zece runde în 56 de secunde și poate - în funcție de încălzirea țevii - trage între 10 și 13 runde pe minut în mod continuu.

Reaprovizionarea obuzelor este automată. Doi operatori pot încărca 60 de proiectile și încărcături de propulsie în mai puțin de 12 minute. PzH 2000 este și în dotarea armatelor din Italia, Olanda, Grecia, Lituania, Ungaria, Qatar și Croația. În noiembrie 2019, un tun PzH 2000 L52 a tras un obuz la o distanță de 67 km.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#obuzier, #arma, #Germania, #donatie, #Ucraina, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina