Veste șoc anunțată de experții din Australia. Oceanul Pacific va dispărea: Ce se întâmplă cu continentele VIDEO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 02:05
11269 citiri
Veste șoc anunțată de experții din Australia. Oceanul Pacific va dispărea: Ce se întâmplă cu continentele VIDEO
Noul supercontinent Amasia care se va forma peste 200 de milioane de ani FOTO: Phys

Un nou studiu, condus de către cercetătorii de la Universitatea Curtin din Australia și publicat în revista Science Review pe 28 septembrie 2022, a descoperit un fenomen neobișnuit. Astfel, experții arată că Oceanul Pacific care se micșorează în prezent, va dispărea în viitor și va apărea un supercontinent rezultat din alipirea Americii de Asia.

Oceanul Pacific, cunoscut ca fiind cel mai vechi ocean care există în prezent, este un rest din super-oceanul Panthalassa, care a început să se formeze acum 700 de milioane de ani, când supercontinentul anterior a început să se despartă în mai multe, potrivit Weather.

Procesul de micșorare al Oceanului Pacific este în plină desfășurare, el scăzând în fiecare an cu câțiva centimetri. Acesta are acum aproximativ 155 de milioane de kilometri pătrați, iar el va înceta să mai existe complet, în următorii 200-300 de milioane de ani, potrivit cercetătorilor din Australia.

Descoperire neașteptată în interiorul Pământului: Ceva masiv neștiut se află la 660 de kilometri în adâncuri VIDEO

”În ultimii 2 miliarde de ani, continentele Pământului s-au ciocnit pentru a forma un supercontinent la fiecare 600 de milioane de ani. Aceasta înseamnă că actualele continente se vor reuni din nou în câteva sute de milioane de ani”, a spus dr. Chuan Huang de la Universitatea Curtin, Australia și autorul principal al studiului.

Acest supercontinent care se va forma, ar începe cu ciocnirea Americii de Asia și închiderea completă a Oceanului Pacific. Și Australia va avea un rol în acest proces de transformare, mai întâi prin alăturarea la Asia și apoi conectarea cu America.

Oamenii de știință au denumit acest supercontinent Amasia. Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de cercetare a folosit un supercomputer pentru a simula modul în care plăcile tectonice ale Pământului se vor mișca în următorii 300 de milioane de ani.

Concluzie surprinzătoare a experților: Abstinența de alcool, risc crescut de o boală gravă

”Pământul, așa cum îl știm, va fi diferit atunci când se va forma Amasia. Nivelul mării este așteptat să fie unul mai scăzut, iar suprafața supercontinentului va fi foarte aridă, cu intervale mari de temperatură zilnică.

În prezent, Pământul este format din 7 continente cu ecosisteme și culturi umane foarte diferite, așa că ar fi fascinant să ne gândim cum ar putea arăta lumea peste 200 sau 300 de milioane de ani”, a spus profesorul Zheng-Xiang Li.

Uber plătește sute de milioane dolari taximetriștilor. Țara în care compania oferă despăgubiri pentru că a încălcat legea
Uber plătește sute de milioane dolari taximetriștilor. Țara în care compania oferă despăgubiri pentru că a încălcat legea
Compania americană Uber a decis să pună capăt unui proces lung intentat de taximetriști. Pentru a finaliza acțiunea juridică înainte să ajungă la Curtea Supremă, Uber plătește aproape...
Australia anunță că va relua finanțarea agenției ONU din Gaza. „O situaţie umanitară care este disperată”
Australia anunță că va relua finanțarea agenției ONU din Gaza. „O situaţie umanitară care este disperată”
Australia a anunţat, vineri, 15 martie, că va relua finanţarea Agenţiei Naţiunilor Unite (UNRWA), în urma paşilor făcuţi pentru a întări integritatea operaţiunilor organizaţiei,...
#Oceanul Pacific, #fenomen, #continente Pamant, #continente coliziune, #super Pamant, #super continent, #America, #Asia, #Australia , #descoperire