Orașul din Transilvania unde un complex balnear construit de la zero devine cel mai important angajator

Autor: N.G.
Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 03:40
42464 citiri
Orașul din Transilvania unde un complex balnear construit de la zero devine cel mai important angajator
Complexul balnear de la Ocna Mureș FOTO ziarulunirea.ro

Un complex balnear construit de la zero la Ocna Mureș, județul Alba, va deveni cel mai important angajator din oraș. Un număr de 70 de locuri de muncă vor fi scoase la concurs în perioada următoare.

Orașul cu o populație de 12.000 de locuitori era în trecut o localitatea monoindustrială, cu un combinat de produse clorosodice unde lucrau mii de oameni. Combinatul a dat faliment, iar cei mai importanți angajatori din oraș au devenit instituțiile publice.

Consiliul Local Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba au realizat în ultimii au o investiție foarte importantă pentru oraș. Ocna Mureș va reveni după mai bine de 20 de ani pe harta stațiunilor balneare din România, după construcția unui complex balnear ce a costat circa 7 milioane de euro. Investiția se află în faza finală a probelor tehnologice. Inaugurarea va avea loc, cel mai probabil, în luna decembrie.

Cele două instituții au înființat și o societate comercială, care va avea 70 de angajați. Consilierii județeni din Alba votează în ședința din 17 noiembrie, un proiect privind aprobarea structurii organizatorice a Societății „Baza de Tratament şi Agrement Băile Sărate Ocna Mureş” SA. Posturile pleacă de la directori, economiști, paznici, muncitori necalificați și până la electricieni, instalatori, bucătari, ospătari, asistenți medicali, maseuri, fizioterapeuți și kinetoterapeuți.

Principalul bazin din interiorul complexului

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum: bazine interioare și exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness, restaurant, sală de tratament cu nămol, spații pentru proceduri de fizioterapie, recuperare medicală cu un vârf de până la 700 de proceduri pe zi, vara.

Complexul balnear va continua tradiţia balneo-climaterică a oraşului, tradiţie începută în 1897 prin ridicarea primelor băi sărate de către baronul Solvay, deţinătorul Uzinelor Solvay (Uzina de produse sodice).

Bazin din exteriorul complexului

Potrivit reprezentanților Primăriei Ocna Mureș, angajările se vor face după predarea obiectivului către societatea care va gestiona activitatea Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș. „Angajările la Baza de tratament și agrement Ocna Mureș se vor face numai prin concurs, concurs care va fi organizat de către o firmă externă, specializată în astfel de activități”, au explicat reprezentanții administrației locale.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Ocna Mures, #complex balnear, #locuri de munca , #stiri concurs
Comentarii