Un lider TNL demis după înjurăturile la adresa PSD. Liberalul a rămas și fără funcția din guvern. Reacția oficială a PNL VIDEO

Marti, 20 Septembrie 2022, ora 18:34
7013 citiri
Un lider TNL demis după înjurăturile la adresa PSD. Liberalul a rămas și fără funcția din guvern. Reacția oficială a PNL VIDEO
Octavian Oprea, fost lider TNL FOTO: Facebook/ Octavian Oprea

Surse politice au afirmat pentru Ziare.com că secretarul general al TNL, Octavian Oprea, a fost demis din funcție, în urma scandalului provocat de petrecerile din cadrul Școlii de vară. Tinerii liberali i-au înjurat pe colegii lor de guvernare, iar totul a apărut pe rețelele de socializare.

UPDATE 19.39 PNL a dat marți seara un comunicat de presă confirmând oficial că partidul i-a cerut lui Octavian Oprea să-și dea demisia din toate funcțiile de partid:

”În urma incidentelor petrecute în cadrul Școlii de vară a TNL conducerea Partidului Național Liberal a decis să ceară lui Octavian Oprea să își dea demisia din toate funcțiile deținute la nivelul partidului. Octavian Oprea, secretar general al TNL, a fost principalul organizator al evenimentului, organizat în weekendul 9 -11 septembrie 2022 în stațiunea Venus, pe timpul căruia tineri liberali au adresat cuvinte jignitoare la adresa membrilor altor formațiuni politice.

Partidul Național Liberal se delimitează de astfel de comportamente care nu fac decât să atace principiile și valorile care stau la baza întregii noastre activități. Ne dorim alături de noi cât mai mulți tineri care să înțeleagă că PNL este ghidat de demnitate, solidaritate și respect. Avem nevoie ca tânăra generație să înțeleagă că schimbarea are loc numai prin implicare, iar implicarea necesită asumarea unui rol în societatea din care facem parte.

Totodată, premierul liberal Nicolae-Ionel Ciucă l-a demis pe Octavian Oprea din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizarea României, considerând că modul în care s-a comportat este incompatibil cu funcția publică”.

Știre inițială:

Liberalul a fost demis, de asemnenea și din funcția pe care o ocupa în guvern, acesta fiind subsecretar de stat la Autoritatea pentru Digitalizarea României.

În urmă cu o săptămână, pe rețelele de socializare s-a rostogolit o filmare în care tinerii liberali, aflați la o petrecere după cursurile școlii de vară au scandat în repetate rânduri expresii injurioase la adresa PSD.

Marți, 20 septembrie, a apărut o nouă înregistrarea de la școala de vară, în care tinerii PNL cântau „Cine e cu PSD, să le f*** mamele”.

Liderul TNL, Mara Mareş, a prezentat scuze în numele organizaţiei pentru aceste comportamente „inacceptabile”.

„Fiecare face cât poate. E jignitor și arată o imaturitate... O fi vreun amendament la România Educată? Să încerce să-l pună pe hârtie... E rușinos ce s-a întâmplat! Președinta TNL am văzut că și-a cerut scuze și eu o felicit, pentru că să recunoști o greșeală este un lucru... Îmi lasă un gust mai mult decât ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat, la România TV, Marcel Ciolacu.

După apariția imaginilor de la școala de vară cu tinerii liberali care au scandat în cor „PSD, PSD, m... PSD”, președintele organizației și unul dintre organizatorii evenimentului a ținut să emită scuze, „în numele Tineretului Național Liberal”.

Mara Mareș spune că „nu se putea identifica” tot ce se întâmpla „târziu în noapte”, dar că va face demersuri pentru identificarea persoanelor care au scandat „PSD, PSD m... PSD”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ocravian oprea demis TNL, #scandal TNL, #Scoala Vara TNL, #demitere guvern , #stiri politice