Presa de azi: Octav Cozmanca pune PSD pe jar

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 07:22
2481 citiri
Presa de azi: Octav Cozmanca pune PSD pe jar
Foto: Ziua

Din curtea lui Oprescu, Octav Cozmanca da cu scrisori dupa PSD, titreaza Gandul. Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca a anuntat, duminica, printr-o scrisoare deschisa adresata "membrilor si electoratului PSD", ca se autosuspenda din partid.

El si-a motivat gestul afirmand ca PSD nu mai este un partid de stanga, iar, din aprilie 2005, nici nu mai are un lider autentic, fiind, in schimb, condus de "grupuri de interese".

"Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivata si temeinica. Nu parasesc partidul si membrii sai adevarati, dar nu am nimic in comun cu indivizi care au tradat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici si care sacrifica PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar si ale celor apropiati: sotii, soti, copii, soacre, amante, interlopi, mafioti etc.", arata Cozmanca in scrisoarea deschisa, redactata in noua puncte.

Fostul lider social-democrat a tinut, in acelasi timp, sa le adreseze "oamenilor seriosi si demni din PSD" indemnul de "a analiza cu responsabilitate soarta, orientarea si conduita partidului" si "de a decide in deplina cunostinta de cauza asupra liderilor centrali si locali".

Octav Cozmanca sustine ca PSD nu mai este un partid de stanga sau chiar de centru-stanga, unii lideri de la centru si din judete avand comportament de dreapta si dobandind averi imense prin derularea unor afaceri dubioase pe seama banului public.

La toate acestea, Cozmanca a adaugat "decizia profund gresita a conducerii PSD, a actualului lider al partidului, de a se alia la guvernare cu Partidul Democrat-Liberal".

Cozmanca s-a retras din PSD-ul "profitorilor", scrie Romania Libera. Fostul lider al PSD nu a uitat sa-l pomeneasca pe Mircea Geoana, pe care-l considera un "asa-zis lider".

"PSD nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut si respectat in multe structuri de partid din judete, municipii, orase si comune", a acuzat Cozmanca, adaugand ca Geoana a dovedit respect "zero" fata de partid.

In final, Cozmanca - care a coordonat campaniile electorale ale PSD din 2004 si care va deveni, cel mai probabil, coordonatorul campaniei pentru prezidentiale a lui Sorin Oprescu - vorbeste despre o eventuala revenire in PSD, dar numai daca partidul nu va mai fi condus de "profitori de conjunctura, de demagogi, de oameni care promit mult si nu fac nimic concret".

Autosuspendat din PSD, Cozmanca ii netezeste drumul lui Basescu spre Cotroceni, scrie si Gardianul. Fostul lider PSD a mai spus ca inca mai crede partidul poate sa redevina ceea ce a fost, "o adevarata forta politica a tarii, cu demnitate si prestigiu".

"In situatia in care PSD nu va redeveni, in scurt timp, prima forta politica din Romania, voi initia, alaturi de alti oameni importanti si puternici, demersurile necesare si legale pentru constituirea Aliantei nationale a fortelor democratice de stanga", conchide fostul senator.

Iliescu a apreciat ca alegerea acestui moment de catre Cozmanca pentru a-si exprima public nemultumirile la adresa PSD este de criticat, intrucat mesajul transmis de fostul presedinte executiv al PSD slujeste, in aceste conditii, actualului presedinte, Traian Basescu.

Octav Cozmanca pune PSD pe jar, titreaza si Adevarul . Viitorul sef de campanie al lui Sorin Oprescu a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze Alianta Nationala a Fortelor Democratice de Stanga, "daca PSD nu va reveni prima forta politica".

"Este libertate de expresie in Romania, dar este pacat ca a trebui sa se ia aceasta decizie", a comentat liderul PSD Mircea Geoana anuntul fostului lider.

"Cozmanca ii face, de fapt, jocurile lui Basescu, netezindu-i calea spre Cotroceni, ceea ce mi se pare regretabil!", a fost si reactia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Iritat de anunt s-a aratat si strategul PSD, Viorel Hrebenciuc, care i-a prezis fostului lider ca "va dormi asa cum isi asterne", referindu-se la viitoarea sa traiectorie politica, inceputa cu un atac la adresa partidului pe care l-a fondat.

Cozmanca a plecat de acasa, anunta si Ziua. Un comunicat de presa remis de PSD scoate in evidenta faptul ca Octav Cozmanca "este, de fapt, autosuspendat de aproximativ patru ani din PSD, prin lipsa sa de activitate in cadrul partidului".

"Prin astfel de actiuni, domnul Cozmanca nu face decat sa ajute campania electorala a adversarilor stangii din Romania, punandu-se in contradictie cu obiectivele PSD: schimbarea reala a societatii romanesti si schimbarea unei persoane care nu are calitatile necesare pentru a ocupa functia suprema in stat", se mai arata in comunicat. (A.B)

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Octav Cozmanca, #autosuspendare PSD, #Cozmnaca iese din PSD , #stiri Octav Cozmanca