S-a stins din viață ”părintele metroului bucureștean”, fost președinte la Rapid

Marti, 13 Februarie 2024, ora 15:34
4832 citiri
S-a stins din viață ”părintele metroului bucureștean”, fost președinte la Rapid
Octavian Udriște

Octavian Udrişte, preşedinte al secţiei de rugby din cadrul CS Rapid timp de trei decenii, a decedat la vârsta de 88 de ani, anunţă gruparea alb-vişinie pe site-ul său oficial.

"Luni seară ne-a părăsit inginerul Octavian Udrişte, o minte luminată, specialist în domeniul feroviar, cunoscut drept ”părintele metroului bucureştean”. Pentru merite deosebite avute în construirea şi dezvoltarea metroului, Metrorex anunţa în toamna anului trecut că staţia Timpuri Noi va fi redenumită şi va primi numele lui Octavian Udrişte. Pe lângă dezvoltarea metroului bucureştean, Octavian Udrişte a fost 30 de ani preşedinte al secţiei de rugby a CS Rapid. A venit la Rapid în 1965 şi a condus secţia de rugby până în 1995. A sprijinit apariţia clubului Locomotiva, cea mai prolifică pepinieră a rugbyului românesc, proiect gândit de Vasile 'Mao' Constantin. Sub conducerea lui Octavian Udrişte au apărut o puzderie de echipe de rugby pe lângă diferite entităţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. A existat chiar un campionat al liceelor şi şcolilor profesionale cu profil feroviar", se menţionează pe site-ul citat.

Octavian Udrişte afirma într-un interviu acordat în luna septembrie a anului trecut că regretă decăderea rugby-ului în cadrul CS Rapid. "Azi, rugby-ul a decăzut mult, din păcate. Cândva era un sport cu care ne fuduleam. Decăderea asta e legată de politica total greşită care se duce în şcoli în raport cu sportul", spunea Udrişte, cel care făcut echipă multă vreme cu Cornel Burada, fost jucător de rugby, preşedinte al FR Rugby şi ministru al Transporturilor.

CS Rapid transmite condoleanţe familiei lui Octavian Udrişte, cel care pe 18 aprilie 2024 ar fi împlinit 89 de ani.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un ciclist de 18 ani a murit în timpul unui antrenament. Ce s-a întâmplat
Un ciclist de 18 ani a murit în timpul unui antrenament. Ce s-a întâmplat
Ciclismul spaniol este în doliu după decesul tânărului Juan Pujalte, de la echipa Valverde Team-Ricardo Fuentes, într-un accident rutier în timpul unui antrenament în regiunea Murcia din...
I-a ieșit pariul! Motivul pentru care Dan Șucu și-a sărutat soția la meciul Rapidului
I-a ieșit pariul! Motivul pentru care Dan Șucu și-a sărutat soția la meciul Rapidului
Rapid Bucureşti a revenit pe locul secund în Superliga de fotbal, după ce a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 4-1 (2-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 28-a....
#Octavian Udriste, #metrou Bucuresti, #Rapid, #presedinte, #deces , #deces