Odesa în beznă. 500.000 de ucraineni nu au energie electrică în urma unei avarii majore. Reparațiile ar putea dura săptămâni VIDEO

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 18:02
1952 citiri
Odesa în beznă. 500.000 de ucraineni nu au energie electrică în urma unei avarii majore. Reparațiile ar putea dura săptămâni VIDEO
Fumul în urma avarierii unui transformator în Odesa FOTO / captură video Twitter Nexta

Oraşul-port ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică de sâmbătă dimineaţa după o avarie majoră în reţeaua electrică, relatează The Guardian.

UPDATE 20.33 Aproximativ 500.000 de persoane au rămas fără curent după un scurtcircuit produs la o substaţie electrică din oraşul-port Odesa. Ucraina va cere ajutorul Turciei pentru remedierea problemei, arată news.ro.

Autoritățile ucrainene susțin că reparațiile ar putea dura câteva săptămâni.

Directorul operatorului de stat al reţelei, Volodimir Kudriţki, a declarat că echipamentele critice care fuseseră deja avariate de mai multe ori de loviturile cu rachete ruseşti au luat foc, deoarece nu au mai putut „rezista încărcăturii”.

„(Echipamentul) a fost lovit de atâtea ori, încât starea lui lasă mult de dorit”, a declarat Kudriţki.

El a adăugat că orice alt atac rusesc cu rachete sau drone ar putea înrăutăţi situaţia. „Vom face tot ce putem pentru ca remedierea situaţiei să dureze mai degrabă zile decât săptămâni”, a mai spus el.

Știre inițială

"Un transformator s-a defectat în aceasta dimineaţă la una dintre substaţiile cu cea mai înaltă tensiune care furnizează energie oraşului Odesa şi care era în curs de remediere după ce a fost avariat de atacurile ruseşti", a anunţat sâmbătă furnizorul de energie Ukenergo pe canalul său Telegram.

Potrivit Ukenergo, situaţia din zonele învecinate este mai bună, alimentarea cu energie fiind asigurată în majoritatea districtelor. Regiunea Odesa este una dintre zonele cele mai afectate de atacurile ruseşti cu rachete.

Premierul, Denis Şmîhal, a declarat pe pagina sa de Telegram: "Situația este complexă, amploarea accidentului este semnificativă, este imposibil să se restabilească rapid alimentarea cu energie electrică, în special a infrastructurii critice".

Shmîhal a declarat că se lucrează pentru a restabili "infrastructura critică", mai ales că Ucraina se află în mijlocul unui val de frig, iar încălzirea este crucială.

Un consiliu special a ordonat ca generatoare să fie aduse în zonă, iar o turbină cu gaz oferită de SUA va fi dusă în orașul din sudul țării.

Anterior, sâmbătă, agenția de știri Nexta a publicat imagini care ar arăta substația Usatovo în flăcări.

#Odesa, #oras, #curent electric, #curent, #energie electrica, #transformator, #avarie, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina