Experții militari americani avertizează: Unde vor fi noile lovituri ale lui Putin în Ucraina VIDEO

Sambata, 04 Februarie 2023, ora 05:00
7894 citiri
Experții militari americani avertizează: Unde vor fi noile lovituri ale lui Putin în Ucraina VIDEO
Putin intenționează să treacă la o nouă ofensivă în Ucraina FOTO: Newsweek

Previziunile conform cărora Rusia ar putea plănui o ofensivă reînnoită în Ucraina s-au răspândit în ultimele săptămâni, sugerând că o nouă etapă a războiului ar putea fi la orizont pe măsură ce se apropie pragul unui an de la începutul invaziei. Generalul american în retragere Mark Hertling a prezis că războiul Rusiei în Ucraina s-ar putea intensifica în primăvară, după ce condițiile dure de iarnă s-au atenuat.

Mai mulți experți militari americani de la Institutul pentru studierea războiului (ISW) confirmă faptul că Putin pregătește o nouă ofensivă a armatei sale, lucru ce pare iminent, potrivit Newsweek.

Iar secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat pentru Sky News într-un interviu că Rusia plănuiește o „escaladare maximă” în lunile următoare. Danilov nu a exclus posibilitatea ca Rusia să intensifice atacurile în următoarele două sau trei săptămâni pentru a se alinia cu aniversarea de un an a războiului din 24 februarie.

Un raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

În timp ce doar Rusia își cunoaște planurile pentru următorul său mare impuls, experții au analizat unde ar putea concentra o contraofensivă de primăvară.

Dan Soller, fostul colonel al Serviciilor de informații ale armatei americane, consideră că cea mai probabilă cale de acțiune pentru Rusia este să finalizeze încercuirea orașului Bakhmut, aflat de mult timp în conflict, din regiunea Donețk, din estul Ucrainei, în timp ce lansează o altă ofensivă la nord din regiunile Donețk și Lugansk pentru a recuceri teritoriul în Harkov.

Soller a declarat că se așteaptă ca Rusia să desfășoare „unele operațiuni” în regiunea de sud-est Zaporizhzhia, care, împreună cu Donețk, Luhansk și Herson, a fost declarată anexată de Rusia anul trecut.

În general, Rusia „ar dori să captureze sau să recucerească cât mai mult teritoriu posibil în cele patru regiuni anexate ilegal” înainte ca Ucraina să își poată desfășura propria contraofensivă cu capabilitățile pe care le oferă națiunile occidentale, cum ar fi tancurile Leopard 2 de fabricație germană și cele Bradley din SUA, Ucrainei”, a spus Soller.

Un produs de lux din Rusia, cel mai bun prieten al unei țări NATO. Lobby pentru a nu fi pus pe lista neagră

Sean Spoonts, un veteran al marinei americane consideră că Rusia s-ar putea concentra în mare măsură pe protejarea Crimeii ocupate în următoarea fază a războiului. Rusia a anexat peninsula de Ucraina în 2014, dar Ucraina afirmă că Crimeea trebuie returnată alături de restul teritoriului său capturat în război.

„Rusia va înainte spre Herson și Melitopol pentru a proteja Crimeea”. El crede că „efortul major” al Rusiei va fi „atenuarea” unei potențiale tentative a Ucrainei de a lua Crimeea, așa că prezice că Rusia ar putea lansa un „atac în două direcții” de la Melitopol și Herson, ca parte a obiectivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui
Un psiholog rus dezvăluie gândirea lui Putin: Secretul din mintea președintelui
Războiul provocat de Moscova în Ucraina a creat o psihoză eronată în rândul populației ruse, alimentată de ”percepția” deformată din capul liderului de la Kremlin. Un psiholog rus a...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#ofensiva rusa, #ofensiva Rusia, #razboi putin, #Putin razboi, #Putin razboi Ucraina, #Rusia Ucraina, #Rusia Ucraina razboi , #Razboi Ucraina