O nouă reacție a ofițerului pus de șeful DGA să își ceară scuze unui judecător ÎCCJ: „Or mai fi dat telefoane şi nu am aflat niciodată despre ele?”

Marti, 15 August 2023, ora 07:12
5781 citiri
O nouă reacție a ofițerului pus de șeful DGA să își ceară scuze unui judecător ÎCCJ: „Or mai fi dat telefoane şi nu am aflat niciodată despre ele?”
Ofițerul DGA Giorgian Ciorîia îl acuză pe șeful DGA că l-a pus să își ceară scuze unui judecător de la Înalta Curte FOTO Facebook

Ofiţerul DGA Giorgian Ciorîia, care a reclamat că şefii instituţiei i-au solicitat să prezinte scuze judecătorului de la ICCJ Alin Sorin Nicolescu, cu care avusese un diferend verbal în timpul unui examen de licenţă, explică faptul că nu s-a folosit de legitimaţia de angajat al DGA şi remarcă faptul că magistratul ”şi-a adaptat” declaraţiile cu privire la incident.

„Am observat faptul că, în unele comentarii, au fost persoane care mi-au sugerat că ar fi fost indicat să tac şi să înghit pentru că am prea puţină vechime în minister. Inclusiv Direcţia Generală Anticorupţie, prin comunicatul de presă emis, susţine făţiş poziţia domnului judecător şi stabileşte că aş fi avut o atitudine «necorespunzătoare» fără să fi administrat nici măcar o probă în acest sens şi recunoscând că nu sunt cercetat disciplinar şi nici nu am fost sancţionat în legătură cu situaţia de la examenul de licenţă.

Proba supremă fiind telefonul primit de domnul Liviu Vasilescu din partea domnului judecător. Dar vă întrebaţi oare cum ar fi împărţită dreptatea pentru un cetăţean care nu are legătură cu sistemul dacă ei îşi permit intimidările de genul acestora?

Cât de multe astfel de relaţii «prieteneşti» există în sistem între persoane care ar trebui să colaboreze strict instituţional? În câte cazuri s-or mai fi dat telefoane şi nu am aflat niciodată despre ele şi rezultatul lor? Asta e România pe care ne-o dorim?”, scrie ofiţerul DGA, luni, pe Facebook, platforma pe care a denunţat, de altfel, situaţia în care s-a aflat după altercaţia verbală pe care a avut-o cu judecătorul de la ICCJ Alin Sorin Nicolescu.

Tânărul ofiţer, fost elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, absolvent al Academiei de Poliţie şi al unei facultăţi de drept la o universitate privată, remarcă, în mesajul de pe reţeaua de socializare, că magistratul care l-a reclamat la şeful DGA, Liviu Vasilescu, admiţând că este prieten cu acesta, ”şi-a adaptat versiunea” în declaraţiile date jurnaliştilor cu privire la incident ”pentru că a observat probabil că nu au fost bine primite la public anumite elemente”, Ciorîia afirmând: ”Ba chiar la ultimele reacţii se plânge că dumnealui este o «ţintă»”.

„În următoarele reacţii, pentru alţi jurnalişti, domnul judecător mai adaugă versiunii dumnealui şi alte detalii care nu corespund adevărului şi care îmi produc o oarecare dezamăgire, pentru simplul fapt că vin din partea unei persoane care ocupă una dintre cele mai importante funcţii din sistemul judiciar. Dumnealui susţine că am fluturat legitimaţia în văzul tuturor. În realitate, este important de precizat că în acea zi avea loc un examen scris, pentru obţinerea licenţei.

Nu era vorba despre vreun examen oral unde se putea considera că declinarea calităţii de poliţist îţi poate aduce un punct în plus la notare, aşa cum pot crede unii. Mai mult, nici eu şi nici domnul judecător nu aveam cunoştinţă despre calitatea celuilalt înainte de schimbul de replici.

Aşadar, nici măcar nu ştiam că domnul judecător este cadru didactic, dumnealui fiind prezent în sală alături de alţi supraveghetori. Faptul că dumnealui a văzut şi legitimaţia în portofel, la momentul în care am scos cartea de identitate nu poate echivala în niciun caz cu susţinerile dumnealui că m-aş fi folosit în orice fel de calitatea de poliţist, angajat în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie”, mai scrie ofiţerul.

El face referire şi la faptul că magistratul a vorbit în repetate rânduri despre după faptul că face sport şi este o persoană musculoasă.

”Puteţi astfel observa că în ochii dumnealui deja aveam o etichetă. Eram un tatuat şi cu muşchi, probabil pe principiul «pletoşilor» de pe vremea regimului comunist”, mai scrie tânărul ofiţer.

Mesajul postat pe Facebook vine în aceeaşi zi în care conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunţat verificări în urma scandalului ofiţerului DGA din Olt care a avut o dispută cu un judecător ICCJ, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate.

Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt acuză conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul, în contextul în care ofiţerul susţinea examenul de licenţă la finalul facultăţii, iar judecătorul era supraveghetor la examen.

„Această întâmplare mă face să îmi fie frică să mai lucrez în speţe în care vor fi cercetaţi oameni influenţi deoarece v-am prezentat exemplul perfect de ce se întâmplă în momentul în care doar ai păreri contradictorii cu cineva cu o funcţie înaltă, ce să mai zic de momentul în care faci cercetări cu privire la o persoana de genul”, a transmis ofiţerul.

În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor îl acuză pe şeful DGA, Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA), că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu, şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR a anunțat când va avea loc primul tur al alegerilor interne pentru președinția partidului: luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie. Dacă este necesar, va fi organizat și un al doilea tur....
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
#ofiter, #DGA, #judecator, #liviu vasilescu , #eveniment
  1. Cum i-a obligat Macron pe francezi să aleagă între ”ciumă” și ”holeră” politică
  2. Șeful "fabricii de troli" fondată de Prigojin, arestat în Rusia, la un an de la revolta mercenarilor Wagner
  3. Tradiții și superstiții de Sânziene. Ce să nu faci de sărbătoarea Nașterii Sf. Ioan Botezătorul
  4. Ucrainenii au lovit postul de comandă al infanteriei motorizate ruse din regiunea Belgorod
  5. Ucraina este prinsă într-o capcană strategică a Rusiei. Un expert în securitate explică ce trebuie să facă pentru a câștiga războiul
  6. Debarcaderul plutitor al armatei americane pentru ajutoare în Gaza nu poate fi folosit în condiții de mare agitată. „Au calculat greșit“
  7. Hoț prins de polițiști când ieșea din casa pe care o jefuise. Le-a mărturisit și alte infracțiuni care se lasă cu dosar penal
  8. Arme ”ieftine“ împotriva dronelor sunt testate în Marea Britanie. Costă sub un leu tragerea
  9. Scandal pe plajă la Eforie. Mai mulți turiști s-au luat la bătaie. Poliția îi audiază pe cei implicați VIDEO
  10. UPDATE Accident la o fabrică de lactate: Patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare. Toți au murit. Printre ei, directorul firmei VIDEO