Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Olaf Scholz: ”România mizează pe susţinerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen” VIDEO/FOTO

Sambata, 06 Aprilie 2024, ora 16:15
1459 citiri
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Olaf Scholz: ”România mizează pe susţinerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen” VIDEO/FOTO
Marcel Ciolacu și Olaf Scholz, la Guvern FOTO captură video Guvernul României

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă, 6 aprilie, la Palatul Victoria, o întrevedere cu cancelarul federal german Olaf Scholz, aflat în vizită în România.

Discuţiile au vizat aprofundarea relaţiilor bilaterale, cooperarea în plan economic şi de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum şi teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Premierul Marcel Ciolacu i-a mulţumit omologului din Germania pentru sprijinul ţării sale şi al său personal pentru aderarea României la Schengen, proces pentru a cărui finalizare ţara noastră mizează, în continuare, pe sprijinul Germaniei, astfel încât să fie eliminate cât mai curând şi controalele la frontierele terestre, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Ambii înalţi oficiali au apreciat, totodată, nivelul excelent al dialogului politic bilateral şi al cooperării economice, Germania fiind cel mai important partener comercial al României şi al doilea investitor în economia românească.

”Un obiectiv important al Guvernului este să stimulăm investiţiile, folosind toate oportunităţile pe care România le are inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Interesul de până acum al investitorilor germani pentru România este încurajator şi, în mod cert, deschide noi perspective importante de a coopera în domenii de referinţă pentru transformarea economiei româneşti, începând cu proiecte în infrastructura de transport şi cea energetică, digitalizare, energie verde, industria de apărare şi multe altele”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Premierul Marcel Ciolacu şi omologul său german, Olaf Scholz, au abordat, de asemenea, teme majore de interes pentru cetăţenii Uniunii Europene care trebuie să se reflecte pe agenda noului Parlament European ce va fi ales în luna iunie, având în vedere ameninţările de securitate generate de agresiunea rusă asupra Ucrainei chiar lângă frontierele europene, perspectivele de extindere a Uniunii Europene, dar şi provocările legate de fenomenul migraţiei, atingerea obiectivelor în materie de tranziţie verde şi cea digitală şi consolidarea pieţei interne europene.

Potrivit sursei citate, pentru toate acestea şi pentru apărarea valorilor democratice care stau la baza întregii construcţii europene, este nevoie de unitate, coeziune, solidaritate şi echilibru, au fost de acord ambii oficiali.

Premierul a transmis și un mesaj în care face referire la Campionatul European din vară, la care România este calificată şi care este găzduit de Germania.

Campionatul European de fotbal va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie, în Germania. România va juca în grupa E, cu Belgia, Slovacia şi Ucraina.

Quarterly Report - Editia 4

Proiect major pe masa Guvernului: „Vom lega Bucureștiul de celelalte capitale și orașe importante din Europa"
Proiect major pe masa Guvernului: „Vom lega Bucureștiul de celelalte capitale și orașe importante din Europa"
Unul dintre cele mai importante proiecte de pe masa Guvernului este susținut de Camera de Comerț a României. Ar fi una dintre cele mai mari realizări pentru țara noastră, după căderea lui...
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Din ce în ce mai mulți oameni de afaceri din România devin vocali, când vine vorba despre problemele infrastructurii rutiere. După „ȘîEu", multe alte inițiative de asemănătoare s-au...
#Olaf Scholz, #cancelar german, #marcel ciolacu , #stiri Marcel Ciolacu