Putin a trezit Germania la realitate: Șocul de 100 de miliarde de euro al lui Scholz

Joi, 06 Aprilie 2023, ora 01:04
12199 citiri
Putin a trezit Germania la realitate: Șocul de 100 de miliarde de euro al lui Scholz
Olaf Scholz a alocat 100 de miliarde de euro pentru armata Germaniei FOTO: Facebook

Războiul provocat de Vladimir Putin în Ucraina acum mai mult de un an a trezit Germania la realitatea secolului al XXI-lea. Berlinul a conștientizat dependența toxică a sa față de importurile de energie din Rusia, iar cancelarul Olaf Scholz și-a dat seama de subfinanțarea forțelor sale militare. El a produs un adevărat șoc în țară după ce a anunțat un program de modernizare al armatei în valoare de 100 de miliarde de euro.

Pe măsură ce guvernele din Europa se reînarmează ca răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei, industria de armament germană este un beneficiar principal, cunoscând un adevărat boom al exporturilor în 2022, potrivit Bloomberg.

Germanii au o suspiciune profundă cu privire la forța militară și exporturile de arme, care are rădăcini în istoria de agresiune a națiunii lor din secolul XX, în vremea lui Hitler. Dar, pe măsură ce guvernele își sporesc achizițiile de armament ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, furnizorii de arme ai Germaniei se confruntă cu o prosperitate, indiferent de sentimentul publicului.

Un fost comandant rus vorbește din interior: Dezvăluie adevărul despre unde se îndreaptă armata lui Putin

O zonă din Saxonia Inferioară pretinde a fi cea mai militarizată regiune din Germania. La aproximativ 100 de kilometri sud de Hamburg, Unterlüss găzduiește divizia de arme și muniții a companiei Rheinmetall, care operează cel mai mare poligon privat de tragere din Europa la periferia orașului.

Acolo au fost antrenate forțele ucrainene pentru a opera Leopard 2, cel mai de succes tanc de luptă din lume. Cu sisteme de arme realizate de Rheinmetall pe un vehicul de Krauss-Maffei Wegmann, Leopardul este o mărturie a abilităților inginerești ale Germaniei.

Vânzările de arme ale Germaniei în străinătate au crescut în 2022, țara situându-se pe locul 6 în topul statelor exportatoare de armament, după SUA, Franța, Rusia, China și Italia, conform SIPRI.

Nouriel Roubini, avertisment major. ”Pregătiți-vă pentru o criză fatală: Băncile sunt aproape de colaps”

Cea mai mare vânzare a Germaniei de anul trecut: trei submarine de ultimă generație produse de Thyssenkrupp Marine Systems și achiziționate de Israel, la un cost de 1 miliard de euro (1,09 miliarde de dolari) fiecare.

Guvernul german a ezitat inițial să furnizeze Leopard 2 Ucrainei, aparent în timp ce aștepta ca SUA să facă un pas cu tancuri echivalente, dar în cele din urmă a fost de acord cu trimiterea Kievului a acestor blindate.

La o sesiune de urgență a Parlamentului german la trei zile după atacul Rusiei asupra Ucrainei din februarie 2022, cancelarul Olaf Scholz a declarat ceea ce el a numit Zeitenwende, sau un punct de cotitură istoric.

A dispărut o interdicție de lungă durată a trimiterii de arme în zonele de conflict pentru a ajuta Kievul și a venit cu un fond special de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea echipamentelor Bundeswehr, armata germană. Germania va asculta în cele din urmă apelurile internaționale de a îndeplini obiectivul NATO de cheltuieli pentru Apărare de 2% din producția economică.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#Olaf Scholz, #Germania, #Germania armata, #cheltuieli militare, #Germania Rusia, #putin, #Putin razboi, #Germania Ucraina , #Razboi Ucraina