După Germania, încă o țară europeană începe să reducă intrarea migranților și aprobările de cereri de azil

Vineri, 13 Septembrie 2024, ora 18:15
2010 citiri
După Germania, încă o țară europeană începe să reducă intrarea migranților și aprobările de cereri de azil
Amsterdam FOTO Pixabay

Guvernul de la Haga a anunțat că intenţionează să aplice în lunile următoare o serie de măsuri de limitare a imigraţiei, inclusiv un moratoriu asupra aprobării, în Olanda, a tuturor cererilor noi de azil.

Olanda anunță această decizie la doar câteva zile după ce Germania a anunţat introducerea de controale la toate frontierele ţării pentru a nu permite intrarea migranţilor nedoriţi, transmite Reuters.

Noul guvern olandez, condus de partidul anti-Islam PVV al lui Geert Wilders, a spus că va declara stare de criză naţională în materie de azil, care să îi permită să ia măsuri de limitare a migraţiei fără aprobare din partea parlamentului.

Partide din opoziţie au pus sub semnul întrebării dacă această măsură este necesară sau chiar legală, însă ministrul migraţiilor, Marjolein Faber, membră a PVV, a afirmat că acţionează pe baza posibilităţilor oferite de legislaţia ţării în materie de migraţie.

'Luăm măsuri pentru a face Olanda cât mai neatractivă posibil pentru solicitanţii de azil', a declarat Faber vineri.

Guvernul şi-a reconfirmat obiectivul de a solicita o derogare de la regulile de azil ale UE, chiar dacă este probabil că Bruxellesul se va opune, având în vedere că statele UE au convenit deja asupra pactului de migraţie, iar derogările sunt de obicei discutate în faza de negociere.

'Noi am adoptat o legislaţie, nu te retragi din legislaţia adoptată în UE, acesta este un principiu general', a răspuns Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, întrebat vineri despre o posibilă derogare pentru Olanda.

Guvernul olandez a anunţat că, printre primele măsuri, va pune capăt acordării de permise de azil pe termen nelimitat şi va restrânge semnificativ opţiunile de reîntregire familială pentru cei care au obţinut deja azil.

De asemenea, va începe să lucreze la o lege de criză care ar suspenda toate deciziile privind cererile noi de azil pentru până la doi ani, şi va limita facilităţile oferite solicitanţilor de azil.

Geert Wilders a câştigat anul trecut alegerile cu promisiunea de a impune cele mai stricte reguli din UE în materie de migraţie. El a reuşit să formeze un cabinet cu trei parteneri de dreapta în mai, însă numai după ce a renunţat la ambiţia personală de a deveni prim-ministru.

Executivul este condus de Dick Schoof, un birocrat neales şi fără afiliere politică.

Ca şi vecina sa Germania, Olanda a declarat că va impune, de asemenea, controale mai stricte la frontiere pentru a combate traficul de persoane şi a reduce migraţia ilegală.

Planurile Germaniei privind Ucraina. Când vine vorba de negocierile cu Moscova, liderii occidentali urmăresc obiective diferite
Planurile Germaniei privind Ucraina. Când vine vorba de negocierile cu Moscova, liderii occidentali urmăresc obiective diferite
Friedrich Merz, președintele Uniunii Creștin-Democrate și candidat la funcția de cancelar al Germaniei din partea blocului de opoziție CDU/CSU, propune crearea unui grup de contact format din...
O țară europeană va produce drone în comun cu Ucraina. „Ne vom concentra pe drone de supraveghere, defensive și de atac”
O țară europeană va produce drone în comun cu Ucraina. „Ne vom concentra pe drone de supraveghere, defensive și de atac”
Ministrul olandez al Apărării Ruben Brekelmans a anunțat, duminică, 6 octombrie, într-o vizită surpriză la Harkov și Kiev, că țara sa va investi 400.000.000 de euro în producția de...
#Olanda, #imigranti, #azilanti UE, #Germania, #migranti ilegali , #Olanda
  1. Viktor Orban: „Italienii și ungurii sunt două popoare luptătoare care nu își vor ceda niciodată țara străinilor”
  2. De ce este păcat să folosești interjecția „zău”. Proveniența cuvântului, explicată de ÎPS Teodosie
  3. Forțele britanice din Falkland, în „alertă roșie” după ce Argentina a promis să recucerească Insulele
  4. Planurile Germaniei privind Ucraina. Când vine vorba de negocierile cu Moscova, liderii occidentali urmăresc obiective diferite
  5. Rușii sparg apărarea ucraineană în direcția Kurakove. Ce oraș este amenințat
  6. Mătăniile, cel mai bun exercițiu fizic, în viziunea lui ÎPS Teodosie. „La sală sunt multe energii negative”
  7. Agentul rus care a făcut parte din cel mai mare schimb de prizonieri între Rusia și Occident l-a spionat la Aleksei Navalnîi
  8. Armata israeliană: Ramura armată a Hamas a fost „învinsă”. Se preconizează un „război de lungă durată”
  9. Macron i-a transmis lui Netanyahu că angajamentul pentru securitatea Israelului rămâne „neclintit”, dar a insistat asupra unui armistițiu în Gaza și Liban
  10. O țară europeană va produce drone în comun cu Ucraina. „Ne vom concentra pe drone de supraveghere, defensive și de atac”