”Trăim ca niște babuini”. Declarațiile unui oligarh rus care ar putea stârni nervozitatea Kremlinului

Sambata, 25 Martie 2023, ora 10:09
37952 citiri
”Trăim ca niște babuini”. Declarațiile unui oligarh rus care ar putea stârni nervozitatea Kremlinului
Oligarhul rus Oleg Deripaska FOTO Twitter

Oligarhul rus Oleg Deripaska, ”regele aluminiului”, a ridiculizat deschis starea economică a Rusiei și a comparat viața rușilor cu viața babuinilor africani.

El a scris pe canalul său de Telegram că, în ultimii 12 ani, autoritățile ruse nu au reușit să realizeze nici creștere economică, nici creșterea veniturilor pentru principalele grupuri de populație.

Deripaska a subliniat dependența economiei ruse de exportul de hidrocarburi, afirmând că Rusia, care trăiește din vânzarea gazelor și petrolului, abia își duce traiul, „ca babuinii din Africa de Est”.

Potrivit miliardarului, regiuni precum Siberia și Orientul Îndepărtat încă nu se dezvoltă.

Între timp, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a comparat izolarea actuală a Rusiei cu situația din URSS din anii 1920 și 1930. El a recunoscut că Rusia nu are absolut niciun aliat în războiul său împotriva Ucrainei.

„Pentru prima dată în 150 de ani, suntem singuri”, a declarat fostul președinte al Federației Ruse.

Anterior, Deripaska a prezis că problemele financiare ale Rusiei se vor agrava și a spus că bugetul ar putea rămâne fără bani în 2024. În opinia sa, Federația Rusă va aluneca în abis dacă autoritățile vor transfera economia rusă la modelul de planificare de stat. Unii analiști consideră că declarația lui Deripaska este un semnal că „elita pro-Kremlin începe să atace cu prudență regimul”.

#Oleg Deripaska miliardar rus, #declaratie, #prabusire Rusia, #babuini, #economie Rusia, #faliment , #Rusia
Comentarii
L
lxt900
rank 1
Asta in mod sigur o sa se impiedice de presul de la intrare si o