Firmă controlată de Oleg Deripaska, apropiat al lui Putin, a câștigat licitația pentru modernizarea bazei NATO din Constanța

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 22:09
24551 citiri
Firmă controlată de Oleg Deripaska, apropiat al lui Putin, a câștigat licitația pentru modernizarea bazei NATO din Constanța
Oleg Deripaska este unul dintre oligarhii ruși aflați sub protecția lui Vladimir Putin FOTO Hepta

Ministerul Apărării Naționale este în procedura de desemnare a câștigătorului unei licitații în valoare de 430 de milioane de euro a Bazei "Mihail Kogălniceanu" din Constanță, folosită de trupele NATO.

La sfârșitului lunii decembrie 2021, a fost desemnat câștigător al licitației un consorțiu format din Aduro Impex (lider de asociere), Bog’Art și Strabag SRL.

Ulterior, licitația a fost suspendată ca urmare a contestației depuse de un competitor, arată o investigație făcută de Newsweek Romania.

Compania Strabag îl are ca acționar indirect pe Oleg Deripaska, oligarh rus apropiat al lui Putin.

Numele lui Deripaska apare pe lista neagră a sancțiunilor SUA, în urma relației sale de prietenie cu președintele rus Vladimir Putin.

Compania Strabag este deținută de Bau Holding Beteiligungs, parte a grupului austriac Strabag SE, și Strabag BRVZ Gmbh.

Acționarii majoritari ai grupului Strabag SE sunt: familia Haselsteiner cu 28,3%, Raiffeisen și Uniqa Group dețin cumulat 29,5%, iar MKAO „Rasperia Trading Limited” are o cotă de 27,8%. Ultima companie este deținută de oligarhul rus Oleg Deripaska, un apropiat al liderului de la Kremlin.

Decizia comisiei de licitație ar putea provoca un nou scandal internațional de amploare la Kogălniceanu, după recentele fapte penale descoperite în noiembrie 2021. O anchetă de amploare a arătat că o grupare interlopă a furat motorină în valoare de 2 milioane de euro din baza NATO.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#Oleg Deripaska, #putin, #Strabag, #Mihail Kogalniceanu , #investitii straine