Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primarul PSD Olguța Vasilescu oferă o sumă importantă pentru Antena 3 pentru a se promova. Ce alte primării de sector i-au urmat exemplul

Joi, 27 Aprilie 2023, ora 03:25
11595 citiri
Primarul PSD Olguța Vasilescu oferă o sumă importantă pentru Antena 3 pentru a se promova. Ce alte primării de sector i-au urmat exemplul
Primarul Craiovei Olguța Vasilescu și-a promovat festivalul la Antena 3 FOTO Facebook / Olguța Vasilescu

Primarul PSD al Craiovei, Olguța Vasilescu, oferă prin contract peste 105.000 de lei (aprox. 21.000 de euro) către Antena 3 pentru „servicii educative de divertisment marca «România la înălțime»”. Și alte primării din Capitală au apelat la astfel de servicii.

Contractul fără publicitate prealabilă a fost transmis în SEAP pe 11 ianuarie anul acesta și datează din luna mai a anului trecut, potrivit Banii Noștri. Televiziunea a susținut apoi că este „partener și promotor” al evenimentului.

Astfel, postul TV a încasat anul trecut peste 20.000 de euro de la Primăria Craiovei din acest contract pentru a relata despre evenimentul „România la înălțime”. Contractul publicat în SEAP stipulează că primăria condusă de Olguța Vasilescu a cumpărat „Serv. educative și de divertism marca România la înălțime pt evenim Ziua Municipiului Craiova 2022 (…). Achiziția este necesară în vederea realiz obiectivelor prevăz în Nota de Fundamentare nr. 1607/04.01.2022 privind cheltuielile necesare Serv Imagine pentru realizarea în anul 2022 a activit stabilite prin ROF a aparatului de specialitate al primarului mun Craiova.

Asigurarea unor evenimente dedicate copiilor și tinerilor care să-i inspire și care implică noua generație de oameni de știință. Prin achiziția acestor servicii, autoritatea contractantă dorește o creștere a gradului de conștientizare a învățării prin jocuri educative și conștientizarea sinelui de către tinerii craioveni, care, prin exemplele care li se vor da, să conștientizeze și să îi determine să exploreze noi orizonturi în lumea fizicii și a chimiei”.

Evenimentul organizat de primărie a făcut parte din Zilele Municipiului Craiova, și a avut loc între 1 și 4 iunie anul trecut.

Și primăriile de sector s-au abonat la instituții de presă

La serviciile Antena 3 a apelat și primăria Sectorului 5 din capitală, condusă interimar de către social-democratul Constantin-Ion Melnic. Conform unui contract publicat în SEAP, primăria a achiziționat în luna februarie a acestui an, de la Jurnalul, aflat în subordinea Antena 3, 200 de materiale publicate pe site, de-a lungul a 215 zile. Conform contractului, primăria a plătit 17.600 de euro.

Totodată, în urmă cu un an, Primăria Sectorului 3 semna zece contracte în valoare totală de peste 1,6 milioane de lei prin care a cumpărat publicitate în presă. Astfel, televiziuni precum Digi 24, Antena 3, Realitatea, România TV sau B1TV au primit sute de mii de lei de la Robert Negoiță pentru a difuza spoturi video despre activitatea edilului, se arată într-o investigație realizată de Buletin de București. Prezența lui Negoiță nu lipsește nici din online, acolo unde mai multe publicații au distribuit zeci de bannere sau advertoriale despre activitatea sectorului 3.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Olguta Vasilescu, #bani catre presa, #Primaria Craiova, #primaria sector 5, #primaria sector 3, #Robert Negoita , #stiri politice