Statele Unite ar fi descoperit planuri ale oligarhilor ruși care încearcă să eludeze sancțiunile. Unde își duc iahturile și avioanele

Sambata, 02 Aprilie 2022, ora 22:58
9066 citiri
Statele Unite ar fi descoperit planuri ale oligarhilor ruși care încearcă să eludeze sancțiunile. Unde își duc iahturile și avioanele
Iaht de lux FOTO: Pixabay.com

Procuratura SUA ar fi identificat scheme ale oamenilor de afaceri ruși care încearcă să acționeze din timp în cazul unor viitoare sancțiuni.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu pentru Reuters de către procurorul general al Task Force KleptoCapture de la Departamentul de Justiție al SUA, Andrew Adams, scrie suspilne.media.

„Există încercări – dintre care unele sunt chiar cunoscute public – de a muta proprietăți mobile sub formă de iahturi și avioane în jurisdicții unde cred că oamenilor le-ar fi mai dificil să investigheze și să înghețe”, a spus Adams.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

În unele cazuri, chiar și oligarhii care nu au fost încă sancționați încearcă să ascundă iahturi, avioane sau alte proprietăți în țări pe care le consideră relativ „sigure”, dar se confruntă cu un nivel fără precedent de cooperare internațională pentru a urmări profiturile ilicite ale elitelor Rusiei.

Procuratura SUA a recunoscut că urmărirea activelor oligarhilor este uneori dificilă, deoarece acestea sunt ascunse în spatele „straturilor de companii fictive împrăștiate în întreaga lume”, dar procurorii primesc acum informații din locuri considerate anterior „refugiuri sigure”.

Secretarul adjunct al Trezoreriei american, Wally Adeimo, a declarat că Statele Unite pregătesc un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează lanțurile de aprovizionare militare.

Sancțiuni impuse rușilor

Pe 29 martie, Australia a impus sancțiuni asupra a 39 de cetățeni ruși suspectați de corupție și legate de „cazul Magnitsky”.

Pe 28 martie, președintele Volodymyr Zelensky a anunțat că Președintele va înființa un grup care să monitorizeze eficacitatea sancțiunilor impuse Rusiei de țări din întreaga lume.

Marea Britanie a arestat primul iaht al unui om de afaceri rus, ca parte a sancțiunilor împotriva Rusiei.

Republica Cehă a înghețat proprietățile și conturile oligarhilor ruși care au fost sancționați din cauza războiului cu Ucraina pentru sute de milioane de coroane.

Mai multe fonduri speculative din Statele Unite au înghețat activele miliardarului rus Roman Abramovici, după ce guvernul britanic l-a adăugat pe lista oligarhilor sancționați din Rusia.

Unul dintre cei mai bogați bărbați din Rusia și proprietarul clubului britanic de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, își vinde casa din Londra pentru a evita înghețarea activelor sub sancțiunile împotriva Rusiei în Marea Britanie.

Pe 9 martie, Consiliul Uniunii Europene a aprobat noi sancțiuni sectoriale împotriva Rusiei și Belarusului pentru agresiune armată împotriva Ucrainei. În special, accesul la SWIFT al trei bănci din Belarus este restricționat, iar importul de euro în Belarus este interzis.

Pe 28 februarie, Uniunea Europeană a anunțat noi sancțiuni împotriva rușilor din cauza atacului Rusiei asupra Ucrainei. Lista include 25 de persoane - politicieni, oligarhi și mass-media de propagandă.

Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#oligarhi rusi ascund iahturi, #sancteiuni occident, #Roman Abramovici, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina