Doi oligarhi ruși îi dau o lovitură lui Putin. Unul face afaceri cu 2 milioane de români

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 04:10
7951 citiri
Doi oligarhi ruși îi dau o lovitură lui Putin. Unul face afaceri cu 2 milioane de români
Doi miliardari ruși renunță la cetățenie FOTO: Business Insider

Doi importanți oameni de afaceri din Rusia, miliardari, au condamnat cu vehemență invazia lui Vladimir Putin din Ucraina, luând și hotărârea radicală de a renunța la cetățenie. Astfel, magnatul și fondatorul Băncii Tinkoff, Oleg Tinkov și CEO-ul fintech-ului Revolut din Londra, care are 2 milioane de clienți din Romania, Nikolai Storonski, s-au dezis de patria lor și de liderul de la Kremlin.

„Am luat decizia de a renunţa la cetăţenia rusă. Nu pot şi nu vreau să fiu asociat cu o ţară fascistă care a declanşat un război împotriva vecinului său paşnic şi care ucide zilnic oameni nevinovaţi”, a anunțat Tinkov pe Instagram, potrivit Business Insider.

„Sper ca alţi oameni de afaceri ruşi de prim-plan să-mi urmeze exemplul pentru a slăbi regimul lui Putin. Detest Rusia lui Putin, dar îi iubesc pe toţi ruşii care sunt deschis împotriva acestui război nebunesc”, a spus Tinkov, care a criticat în mod public invazia ”absurdă” a lui Putin din Ucraina.

SUA dezvăluie cum a distrus Putin economia Rusiei: Datele dezastrului au ieșit la iveală, doar o industrie e profitabilă

Tinkov a părăsit postul de CEO al băncii Tinkoff din Rusia în 2020, distanțându-se de politica regimului lui Vladimir Putin.

Tinkov, care a fost unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, și-a pierdut statutul de miliardar la începutul acestui an, ca urmare a sancțiunilor occidentale și a reducerii acțiunilor rusești, a raportat Forbes.

Un alt miliardar din Rusia, Nikolai Storonski, cofondatorul și directorul executiv al băncii digitale Revolut, care a atins 2 milioane de clienți români în 2022, a hotărât să renunțe și el la cetățenia rusă.

Economia lui Putin mai primește o lovitură: Un gigant din China pleacă din Rusia

El este născut în Rusia, dar are și cetățenia britanică. Un purtător de cuvânt al Revolut, cu sediul la Londra, a declarat pentru The Telegraph că Storonsky a renunțat la cetățenia rusă „la începutul acestui an” și acum deține un pașaport britanic.

„Poziția sa cu privire la război este în evidența publică: războiul este total detestabil și el rămâne hotărât în a cere încetarea imediată a luptei”, a spus purtătorul de cuvânt al Revolut.

Storonski a suspendat activitatea Revolut în Rusia și Belarus după declanșarea războiului. Compania sa a fondat un nou centru la Dubai, acolo unde s-au mutat angajații ucraineni și ruși, cât și familiile lor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#oligarhi rusi, #oligarhi Rusia, #Revolut Romania, #miliardari rusi, #Putin oligarhi, #miliardari Rusia, #Oleg Tinkov, #Nikolai Storonski , #Razboi Ucraina