Olimpiada Soci 2014: Scandal dupa ce Kim Yu Na a pierdut titlul olimpic la patinaj artistic

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 23:10
6629 citiri
Olimpiada Soci 2014: Scandal dupa ce Kim Yu Na a pierdut titlul olimpic la patinaj artistic
Foto:GSP

Rezultatul din proba feminina de patinaj artistic a iscat nemultumirea unei parti a presei internationale.

Prestigioasa publicatie L'Equipe a criticat decizia judecatorilor de a acorda titlul olimpic la feminin patinatoarei ruse Adelina Sotnikova, in detrimentul fostei campioane, Kim Yu Na, din Coreea de Sud. Supranumita "regina ghetii", asiatica s-a clasat doar pe locul doi in competitia de la Soci.

Jurnalisti francezi noteaza ca inca de la inceputul competitiei fiecare prestatie a patinatorilor rusi a primit "note umflate cu usurinta".

Dupa ce se arata ca evolutiile lui Evgheni Plushenko, Juliei Lipnitskaia sau ale cuplului Volosojar-Trankov, ale caror maini pe gheata sau caderi pe ambele picioare au fost evaluate (in loc de a fi sanctionate), se mentioneaza ca "totusi, cei care au meritat prin prestatia lor au castigat, dar acest lucru nu s-a intamplat in ultima zi, in proba feminina".

Acordarea medaliei de aur patinatoarei ruse, in varsta de 17 ani, este

considerata de publicatia franceza un "simulacru" si o "aberatie", francezii aratand ca "desi a dominat din punct de vedere tehnic", rusoaica a fost departe artistic de "frumusetea, maturitatea, expresia si eleganta" aratate de Kim Yu Na si chiar de italianca Caroline Kostner, care a cucerit medalia de bronz.

Intrebata in legatura cu decizia arbitrilor, sud-coreeanca a declarat ca "notele sunt atribuite de catre judecatori, asa ca nu sunt in masura sa fac comentarii. In orice caz, indiferent ce as spune, situatia nu s-ar schimba cu nimic."

Dupa incheierea competitiei, Kim Yu Na si-a anuntat retragerea din patinaj.

"Sunt atat de fericita ca s-a terminat. Sa te antrenezi este cu adevarat greu pentru orice sportiv. Insa sunt foarte fericita sa ma aflu aici, deoarece este ultima mea competitie."

Adelina Sotnikova este prima patinatoare care cucereste titlul olimpic la feminin pentru Rusia, in timp ce sud-coreeanca a rata ocazia de a deveni a treia patinatoare din istorie care are cel putin doua medalii de aur la Olimpiada, dupa norvegianca Sonija Henie, cu 3 titluri, si germanca Katarina Witt, cu doua titluri.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Scandal patinaj artistic Olimpiada Soci, #Kim Yu Na Soci 2014, #Olimpiada Soci 2014, #rezultate Olimpiada Soci 2014 , #rezultate
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Rusii nu puteau sa nu profite de faptul ca sunt gazde!
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
frumoasa evolutia coreencei...cit despre rusi, ei la fel ca Diliu!!