Exclusiv Seful COSR, solutie radicala in cazul romancei care reprezinta Ungaria: Banii inapoi!

Marti, 18 Februarie 2014, ora 10:26
6678 citiri
Exclusiv Seful COSR, solutie radicala in cazul romancei care reprezinta Ungaria: Banii inapoi!

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, propune o solutie radicala in cazul sportivei nascuta si formata in tara noastra, dar care reprezinta Ungaria la Jocurile Olimpice de iarna, editia Soci 2014.

Morariu crede ca schioarea Edit Miklos si toti ceilalti sportivi formati in Romania care pleaca apoi peste hotare ar trebui obligati sa ramburseze cheltuielile facute cu pregatirea lor in decursul anilor.

"Sunt contrariat de faptul ca sportivi in care statul roman a investit si care au ajuns la un anumit nivel de performanta, nu numai ca prefera sa concureze pentru alte tari, dar si uita de unde au plecat. In loc sa aprecieze ca niste oameni poate prea intelegatori nu s-au opus drumului lor in viata, respectandu-le dorinta, ei acuza si se lamenteaza. Mai mult, au lipsa de fair-play de a arata cu degetul acelasi stat care i-a ajutat in pregatire, e adevarat, poate nu intotdeauna la modul perfect.

Gasesc mult mai normal ca, in loc sa ne lamentam ca acesti sportivi pleaca, sa le cerem sa ramburseze cheltuielile facute de statul roman pentru pregatirea lor. Pana la urma este si o chestiune de moralitate iar cand aud ca unii si altii rad de noi ca sportivii formati in Romania concureaza pentru ei, imi vine mie sa rad de ei fiindca nu sunt in stare sa-si formeze proprii sportivi", a declarat Morariu pentru Ziare.com.

Presedintele Comitetului Olimpic Roman a venit si cu un exemplu de "asa da".

"Tot aici pot sa va dau si un contra-exemplu pozitiv. Ma refer la Eva Tofalvi. Ea este exemplificarea perfecta a faptului ca un campion este mare nu numai in concurs, dar mai ales in viata de toate zilele, prin felul sau de a fi. Prin tot ceea ce a facut, Eva este personificarea campionului in adevaratul spirit al sportului si al spiritului de fair play", a mai spus Octavian Morariu.

Cazul Edit Miklos a facut valva in presa romana, dar nu numai, in ultima saptamana.

Adevarul despre sportiva din Romania care reprezinta Ungaria la Jocurile Olimpice - Interviu

Sportiva nascuta la Miercurea Ciuc si care a fost formata ca sportiv in Romania, concurand pentru tara noastra pana in urma cu patru ani, a obtinut o serie de rezultate notabile reprezentand... Ungaria!

Inca o sportiva abandoneaza Romania: Nu mai pot! Voi reprezenta Ungaria!

Ea a ales sa plece in tara vecina in 2010, acuzand Federatia de Schi si Comitetul Olimpic ca nu au sprijinit-o suficient.

Recent, o alta sportiva, patinatoarea Tunde Balasz, a anuntat ca va concura pentru Ungaria.

Citeste si:
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
Partidul extremist AUR se află pe locul 2 în intenția de vot a românilor în luna ianuarie 2022, cu 20,6%, imediat sub PSD, care a ajuns la 34,3%, se arată într-un sondaj de opinie al Inscop...
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul Apărării din Franța, vizită la București în contextul tensiunilor de la frontierele Ucrainei
Ministrul francez al Apărării, Florence Parly se află joi, 27 ianuarie, în vizită la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum şi...