Ziare.com

Decizie unica in istoria Jocurilor Olimpice: Ce vor primi mai multi medaliati cu aur

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 11:32

   

Decizie unica in istoria Jocurilor Olimpice: Ce vor primi mai multi medaliati cu aur
Rusii au decis sa intre cu adevarat in istorie cu aceasta editie a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci. Ei au decis ca medaliatii cu aur din data de 15 februarie sa primeasca bonus o alta medalie cu un fragment de meteorit incrustat.

Pe 15 februarie 2013, in Rusia, la Celiabinsk, a cazut un meteorit care a produs pagube importante, de aproximativ 33 de milioane de dolari, scrie space.com. Astfel, autoritatile din Rusia au decis sa ofere celor care vor lua medalia de aur pe 15 februarie cate o alta medalie avand incrustat un mic fragment de meteorit.

Acel corp ceresc s-a imprastiat in mii de bucati in zona in care el a explodat in atmosfera. Multe fragmente din meteorit au fost recuperate de autoritatile din Rusia, unele ajungand chiar si pe piata, de vanzare. O parte din acele fragmente a avut ca destinatie medaliile onorifice de la Soci.

Alexei Betekhtin, ministrul Culturii din regiunea Celiabinsk, spune ca Jocurile Olimpice de Iarna si caderea meteoritului sunt evenimente globale si trebuie marcate cum trebuie. O medalie cu meteorit incrustat va ajunge in muzeul regional din Celiabinsk, una va ramane la Soci, iar altele vor fi oferite unor colectionari.

Pe aceste medalii sunt prezente gravuri care reproduc caderea meteoritului de anul trecut, ele fiind facute din aur si argint. Fragmente mici (2-3 grame) din acel meteorit se vand in prezent cu aproximativ 75 de dolari, cele de 5-10 grame fiind vandute cu pretul aproximativ de 200 de dolari.
Citeste mai multe despre medalie meteorit Rusia Olimpiada Soci
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2466 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frumos din partea lor!

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor