Jocurile Olimpice 2014: Ceremonia de inchidere a fost un vis la Soci

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 20:40
8080 citiri
Jocurile Olimpice 2014: Ceremonia de inchidere a fost un vis la Soci

Ziare.com v-a oferit in direct ceremonia de inchidere de la Soci, cea care a inchis cortina peste Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, editia cu numarul 22 a Olimpiadei "albe". Ceremonia a inceput de la ora 18,14.

Iata povestea acestei ceremonii de vis, care a pus punct Jocurilor din Rusia:

20.23: Finalul Jocurilor Olimpice 2014 are loc pe muzica de pian, Ceaikovski, acompaniat de un foc de artificii de zile mari. Probabil una dintre cele mai bune editii ale Olimpiadei Albe.

20.21: Arena s-a transformat parca intr-un camp de mimoze galbene. Apoi totul ia sfarsit, incepe un foc de artificii maiestuos!

20.16: Flacara s-a stins intr-un mod emotionant! Ursul de plus imens, mascota competitiei, a suflat peste flacara, care s-a stins. Emotionat parca si el, a varsat o lacrima de tristete, atat de ingenios sugerata. De acum, la Soci nu mai arde flacara olimpica.

20.14: A intrat flacara olimpica in arena, chiar langa cele 3 mascote. A venit momentul stingerii ei. Flacara e momentan pazita de un bloc de gheata.

20.11: Inca nu s-a terminat ceremonia. Au intrat in arena cele 3 mascote, leopardul de zapada, ursul si un iepure, imensi, care se joaca cu cei 3 copii care deapana aceasta poveste, in frunte cu Liuba.

20.08: Seful CIO incheie oficial Jocurile Olimpice 2014 de la Soci, a 22-a editie a Olimpiadei de iarna.

19.56: Se pregatesc ultimele speech-uri, ale presedintelui comitetului de organizare rus, apoi ale sefului CIO, Thomas Bach.

19.50: Sunt momente suta la suta coreene la Soci, oamenii din Pyeong Chang isi prezinta intr-o avanpremiera Olimpiada de peste 4 ani.

19.48: Momente frumoase in arena, un batran coreean interpreteaza o melodie la un instrument popular, apoi o vestita soprana asiatica interpreteaza si ea o melodie din folclorul coreean.

19.41: Se intoneaza imnul national al Coreei de Sud.

19.40: Urmeaza un moment protocolar de inmanare a stafetei, de la primarul orasului Soci, la primarul lui Pyeong Chang, gazda JO de iarna 2018, din Coreea de Sud.

19.38: S-a intonat imnul Greciei, in onoarea tarii care a daruit lumii aceste frumoase Jocuri Olimpice. Imediat dupa, se intoneaza si imnul olimpic, drapelul fiind coborat la final de JO.

19.35: Pe tabela sunt aratate acum imagini de aur ale acestei Olimpiade de la Soci.

19.28: Circul urmeaza cartilor, circul de stat din Moscova isi prezinta trupa de mare calitate si spectaculozitate.

19.25: Si dupa balet, am avut onoarea sa ii cunoastem si pe marii scriitori rusi, literatura rusa fiind una de varf in Europa, printre numele amintite Cehov, Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Esenin etc.

19.20: Dupa muzica, avem si balet, un balet de cea mai inalta calitate, din partea Balsoi Teatr din Moscova si Teatrul Marinskii din Sankt Petersburg.

19.13: O noua serie de programe artistice, s-a cantat la vioara, acum zeci de oameni canta la zeci de piane aflate sau mai exact rasarite ca prin minune in arena.

19.05: S-a cantat si imnul Rusiei, ovationat cei peste 50.000 de oameni aflati la Fisht Stadium din Soci.

19.01: S-a trecut la baieti, la proba baietilor de 50 de kilometri. Cei trei rusi isi primesc medaliile.

18.57: S-au dat medaliile fetelor, acum se canta imnul Norvegiei.

18.52: O surpriza la Soci. Se acorda medalii la ultimele probe. La 30 de kilometri schi fond feminin si la 50 de kilometri schi fond masculin. A fost o tripla ruseasca la baieti, in timp ce la fete, tot podiumul este ocupat de Norvegia.

18.51: Parada sportivilor aproape ca a ajuns la final, ne pregatim pentru ultimele momente ale ceremoniei.

18.41: E o atmosfera de sarbatoare, sportivii cu medalii isi flutura medaliile multumiti, se canta muzica, toata lumea regreta ca Jocurile se incheie.

18.39: Intra si toti sportivii acum, sunt amestecati insa, dar ii vedem si pe

romani, care flutura micile stegulete romanesti.

18.37: Intra acum steagurile tuturor tarilor, inclusiv al Romaniei.

18.33: E timpul sportivilor, care, rand pe rand, vor intra cu totii in arena.

18.30: Sportivii rusi medaliati au adus steagul Rusiei in arena si acum se canta marele imn al Federatiei Ruse.

18:24: Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat in arena, alaturi de seful CIO, germanul Thomas Bach.

18.23: Si acum au aparut cele 5 cercuri olimpice, din nou a fost o problema la al cincilea cerc, dar dupa cateva momente, s-a deschis si el.

18.20: Acei sute de dansatori au luat forma simbolului infinitului.

18.17: Incepe o calatorie magica in adancurile culturii ruse, mai multe sute de dansatori au aparut imbracati in argintiu sclipitor.

18.15: Mai multe focuri de artificii s-au aprins, acest lucru inseamna inceperea acestei ceremonii. Totul a inceput din nou, ca la deschidere, cu povestea acelei fetite, Liuba, care ne poarta spre o poveste. Stadionul seamana acum cu un ocean, deasupra caruia zboara porumbei, apare acum si un vapor, pe care sunt asezati Liuba si prietenii sai, care prind fluturi.

18.14: Ceremonia incepe la fix 20.14 ora locala, ceea ce vrea sa duca la ideea anului in care se organizeaza editia.

18.10: Sta sa inceapa aceasta ceremonie, totul este pregatit, Fisht Stadium este arhiplin.

Competitiile sportive s-au incheiat, Rusia a incheiat pe primul loc, chiar la ea acasa, cu 13 medalii de aur, doua mai multe comparativ cu locul 2, ocupat de Norvegia.

Singura dezamagire a venit de la turneul de hochei, acolo unde Rusia nici macar nu a prins medalie.

Romania a obtinut un maxim loc 17, de doua ori, la bob 2 persoane, atat masculin, cat si la feminin.

Ziare.com va ofera de la ora 18.14 toate evenimentele care se vor petrece la ceremonia care va inchide JO 2014.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...