Olimpiada Soci 2014: Ceremonie de deschidere magnifica. Rusia a fost la inaltime! (Galerie foto)

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 21:04
16011 citiri
Olimpiada Soci 2014: Ceremonie de deschidere magnifica. Rusia a fost la inaltime! (Galerie foto)

Cea mai scumpa Olimpiada de iarna a avut o ceremonie de deschidere pe masura investitiilor! Jocurile Olimpice de la Soci au inceput, vineri seara, cu o ceremonie care va ramane pentru multi ani de acum inainte in istorie.

Olimpiada de 50 de miliarde de dolari a starnit multe controverse, dar Rusia a reusit sa reduca la tacere criticii printr-o ceremonie de deschidere superba, in care spectacolul de lumina si culoare a fost la inaltime.

Coregrafia pregatita de organizatori te facea in multe momente sa te intrebi daca traiesti o realitate sau totul este o iluzie. Imaginile s-au completat perfect cu fondul sonor si au starnit admiratie.

Ceremonia a pus accent pe geografia si istoria Rusiei, totul fiind redat intr-un decor feeric. S-a inceput cu o prezentare a zonelor din Rusia, care au plutit incredibil deasupra stadionului, pentru ca apoi in scena sa intre 500 de oameni imbracati in 500 de costume populare diferite, in functie de zona din care faceau parte.

Dupa aproximativ 30 de minute, a urmat defilarea sportivilor care vor capta toata atentia in urmatoarele saptamani. Nu s-au bucurat de prea multa atentie si vineri seara, intrucat spectacolul rusilor a fost cu adevarat captivant.

S-a revenit astfel la coregrafiile magice, ce au continuat sa redea istoria Rusiei. O troica trasa de cai luminati a adus soarele, totul petrecandu-se deasupra catedralei Sfantului Vasile, ale carei turle s-au inaltat apoi la cer.

Pe suprafata pe care sportivii se vor intrece in urmatoarele saptamani au fost proiectate imagini uimitoare. O furtuna pe mare l-a adus in scena pe Petru cel Mare, care avea ulterior sa asiste si la Revolutia Rusa, totul fiind prezentat intr-un rosu extrem de aprins.

Lev Tolstoi, un adevarat simbol al Rusiei, nu putea lipsi din peisaj, astfel ca "Razboi si Pace" a fost prezentat intr-un spectacol total de dans furnizat de Baletul din Moscova.

Partea artistica s-a incheiat cu un episod din secolul XX, care a redat modul in care s-a produs reconstructia Moscovei.

Dupa ce Vladimir Putin a declarat Jocurile oficial deschise, festivitatea s-a incheiat cu intrarea in arena a "porumbeilor pacii" si arborarea drapelului Comitetului Olimpic International.

Torta olimpica a fost aprinsa de fosta patinatoare Irina Rodnina si de fostul hocheist Vladislav Tretiak.

Sportivii romani au defilat in negru!

Cei 24 de sportivi romani prezenti la Jocurile Olimpice au avut o costumatie atipica fata de cea folosita de ceilalti concurenti, care au adoptat in special culori vii.

Romanii au fost imbracati in tr-un echipament complet negru si au avut steaguri tricolore in momentul defilarii.

Mai jos aveti o galerie foto de la ceremonie si principalele evenimente, asa cum au fost transmise in direct de Ziare.com.

20:54 - Flacara olimpica s-a aprins! Incepe a 22-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna! Focuri superbe de artificii la Soci, care inchid aceasta ceremonie extraordinara!

20:50 - Flacara olimpica intra in scena purtata de Maria Sarapova. Yelena Isinbayeva preia flacara si i-o ofera lui Aleksandr Karelin. Presupusa amanta a lui Putin, Alina Kabayeva, preia si ea flacara si i-o ofera Irinei Radnina. Ultimul purtator este Vladislav Tretiak.

20:42 - Sute de patinatori au patruns in scena si fac cercuri pentru a reda insemnele Jocurilor Olimpice.

20:39 - Drapelul CIO a fost arborat pe muzica sopranei Ana Netrebko.

20:29 - Spectacolul continua, porumbeii pacii au ajuns la Soci!

20:26 - Vladimir Putin deschide oficial Jocurile Olimpice, se aprinde flacara olimpica!

20:15 - Dmitry Cherynshenko, presedintele comitetului de organizare: "Le vom arata traditiile noastre, istoria noastra! Jocurile vor fi fierbinti!"

20:01 - Am ajuns in secolul XX! Organizatorii prezinta o zi vibranta din viata unui oras. Se contureaza peisajul moscovit din zilele noastre!

19:58 - A inceput Revolutia Rusa! Arena s-a transformat intr-o mare rosie, totul este extrem de aprins! Spectacolul este pe masura.

19:52 - Lev Tolstoi, Razboi si pace! Baletul rus a fost intotdeauna la inaltime, precum in aceasta seara.

19:43 - Petru cel Mare isi face aparitia pe arena din Soci!

19:34 - Incepe Ritualul primaverii! O troica aduce soarele, intr-un nou spectaculos grandios al organizatorilor, ce cuprinde si o redare 3D a catedralei Sfantul Vasile din Moscova!

19:26 - Sportivii au incheiat defilarea. Ceremonia continua, se va aprinde flacara olimpica!

19:18 - Un avion cu zeci de pasageri la bord a fost deturnat pe un aeroport din Istanbul de unul dintre pasageri, care le-a cerut pilotilor sa se indrepte catre Soci, orasul rusesc in care se desfasoara Jocurile Olimpice de Iarna. Pentru detalii apasati aici.

19:05 - Cei 24 de sportivi romani intra in arena. Portdrapelul delegatiei este biatlonista Eva Tofalvi!

18:34 - Continua intrarea sportivilor. Austria are o delegatie numeroasa: 130 de sportivi! Intrarea se face in ordine alfabetica, astfel ca mai avem de asteptat pana la delegatia Romaniei.

18:32 - Sportivi din 90 de tari incep sa patrunda pe arena Fishnet. Incepem cu Grecia!

18:24 - Organizatorii au incercat sa redea cele cinci cercuri olimpice, dar unul nu s-a deschis! O prima gafa a rusilor.

18:20 - Coregrafie 3D incredibila din partea organizatorilor, care au expus diverse puncte geografice din Rusia, precum Muntii Ural sau Lacul Baikal.

Foto: Yahoo Sports

18:14 - Incepe ceremonia! Organizatorii prezinta un filmulet cu toate literele alfabetului chirilic, prin care redau contributia pe care Rusia a avut-o la dezvoltarea mai multor domenii, de la aerodinamica la literatura.

18:10 - Din cei 40 de mii de spectatori prezenti pe arena Fisht, aproximativ 13 mii sunt jurnalisti!

18:05 - Organizatorii au inceput deja jocul de lumina. Stadionul Fisht este plin!

18:00 - Ceremonia va incepe la ora 18:14 (ora Rusiei 20:14).

Aproximativ 40 de mii de spectatori vor lua parte la ceremonia ce va avea loc pe stadionul Fisht.

Ceremonia va pune accent pe istoria si cultura Rusiei. Organizatorii vor incerca sa scoata in evidenta opt perioade istorice si mandriile culturii ruse.

Orasele Kostroma, Sankt Petersburg si Moscova vor beneficia de o atentie speciala prin prisma evenimentelor istorice din secolul XX.

Organizatorii au mai pregatit efecte pirotehnice si o serie de costume sclipitoare. Totul se va va petrecere intr-un ambient sonor asigurat de Corul Armatei Rosii, pianistul Denis Matuev si violonistul Iuri Basmet. La dorinta lui Vladimir Putin, formatia Lube va fi si ea prezenta.

Rusii doresc sa puncteze si la capitolul vizual, angajand mai multe fotomodele cunoscute pentru a purta panourile ce anunta delegatiile participante la Soci.

La ceremonie sunt asteptati in jur de 40.000 de spectatori, printre care se vor regasi si 44 de lideri mondiali.

Delegatia Romaniei la Olimpiada de iarna 2014 este compusa din 24 de sportivi, dupa cum urmeaza:

Alexandru George Barbu, Ioan Valeriu Achiriloaie, Ania Caill - Schi alpin

Paul Constantin Pepene, Daniel Pripici, Timea Sara - Schi fond

Sorin Iulian Pitea - Sarituri cu schiurile

Cornel Dumitru Puchianu, Eva Tofalvi - Biatlon

Zoltan Kelemen - Patinaj artistic

Maria Constantin, Andreea Grecu, Nicolae Istrate, Florin Craciun, Andreas Neagu,

Paul Muntean, Danut Moldovan, Bogdan Otava - Bob

Valentin Cretu, Alexandru Teodorescu, Nicolae Radu Sovaiala, Raluca Stramaturaru - Sanie

Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu - Skeleton

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...