Olimpiada Soci 2014: Cat de nesanatoasa este dieta sportivilor

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 13:47
3641 citiri
Olimpiada Soci 2014: Cat de nesanatoasa este dieta sportivilor
Foto: Huffington Post

Deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci a avut loc vineri, 7 februarie 2014. La competitia care reuneste 15 sporturi de sezon se presupune ca participa unii dintre cei mai in forma oameni ai planetei. Sportivii, in general, se antreneaza zilnic si se hranesc cu alimente incredibil de sanatoase.

Cu toate acestea, exceptia de la regula este valabila si in cazul participantilor la Olimpiada de iarna. Cei mai urmariti sportivi ai momentului aleg sa isi recupereze caloriile pierdute in urma antrenamentelor prelungite din mancare de tip fast-food.

Ce noutati ne pregatesc Jocurile Olimpice de la Soci

Potrivit Huffington Post, acest lucru ne ajuta sa-i vedem pe atleti ca pe niste oameni normali si contribuie, de asemenea, la inlaturarea sentimentului de vina atunci cand si noi alegem sa mancam mai putin sanatos.

De altfel, oamenii inca nu cred in toate miturile legate de alimentatia sportivilor, cazul lui Michael Phelps, care consuma in anul 2008 peste 12.000 de calorii zilnic, nefiind foarte plauzibil.

Totusi, Phelps, la fel ca si alti sportivi, alege destul de des alimente mai putin recomandate intr-o dieta sanatoasa, precum pizza, paste, chipsuri, dulciuri rafinate.

La randul sau, Shaun White, snowboarder si participant la Olimpiada de la Soci, prefera mancarea chinezeasca, mai ales pe cea servita in aeroporturi.

Lolo Jones, atleta care va concura in proba de bob, a marturisit ca pregatirea pentru Soci a presupus consumarea a 9000 de calorii pe zi. Mare parte a acestei diete hipercalorice a inclus un produs McDonald's, cheesburger dublu cu bacon.

Ted Ligety este un schior care adora inghetata, iar patinatorul american Shani Davis este dependent de pizza pregatita la restaurantele din Chicago, orasul sau natal. El mananca cu placerea si preparatele de la McDonald's, precum Mcnuggets, cartofi prajiti si inghetata de caramel.

Pentru a-si acoperi necesarul de calorii, atleta in proba de snowboard, Kelly Clark bea cu placere lapte cu ciocolata. La randul sau, schioarea Kikkan Randall a facut o pasiune pentru gogosile glazurate.

Jocurile Olimpice 2014: Ziua a 2-a: Incepe cursa de schiatlon, cu un roman la start LIVE

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#dieta nesanatoasa sportivi Soci, #olimpiada iarna Soci, #mancare fast food , #stiri Olimpiada iarna 2014
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
In titlu trebuia specificat: "dieta sportivilor americani"...