Dezastrul romanesc de la Olimpiada si fuga sefilor de responsabilitate

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 10 August 2016, ora 07:32
11129 citiri
Dezastrul romanesc de la Olimpiada si fuga sefilor de responsabilitate

Pentru Romania se contureaza deja una dintre cele mai nereusite Olimpiade din istoria participarii noastre la Jocuri, insa sefii sportului romanesc nu se gandesc decat la moduri in care pot sa fuga de aceasta responsabilitate.

Dupa patru zile de concurs la Rio, Romania nu are nicio medalie, iar probele in care mai putem spera la un podium le numaram pe degetele unei maini. Prin urmare, se vad tot mai pronuntat tusele unui esec de proportii, un esec pe care cei responsabili incearca sa il arunce in carca sportivilor si antrenorilor, eternul cal de bataie.

Marti a aparut in presa informatia potrivit careia sefii sportului de la noi - ministrul Elisabeta Lipa, presedintele si secretarul general al Comitetului Olimpic Roman, Alin Petrache si Ioan Dobrescu - au avut o intalnire semi privata, care s-a lasat cu insinuari grave si cu promisiuni de acuzatii si mai grave.

Daca se astepta cineva ca Lipa, Petrache & Co. sa isi asume cu responsabilitate esecul Romaniei de la Jocurile Olimpice, ei bine asta nu se va intampla. Nu se va intampla pentru ca respectivii au lasat de prea mult timp statutul de sportiv de performanta pentru a fi functionari cu "spate" politic.

Ministrul Sportului si presedintele COSR vor sa puna acest esec istoric in carca sportivilor, despre care spun fara ocolisuri ca au venit nepregatiti la Rio, desi ei, functionarii atat de interesati de soarta sportului romanesc, le-au pus la dispozitie toate conditiile, investind sume uriase. Asadar, ar fi de neconceput o asemenea atitudine din partea sportivilor.

In primul rand, una dintre cele mai mari prostii pe care cei doi le-ar putea face in momentul de fata ar fi sa loveasca in sportivi si am impresia ca pana la anuntata conferinta de presa de vineri tonul lor se va mai indulci. Dar admitand ca este asa, ca sportivi care nu cu mult timp in urma ii faceau si pe Petrache si Lipa sa se impopotoneze cu realizari inchipuite castigand medalii la Campionatele Europene sau Mondiale au venit ca in vacanta la Rio, tot nu au dreptul cei doi sa ii critice public.

Asta pentru ca sportivii respectivi si-au castigat singuri, prin munca lor, locurile la Jocurile Olimpice si se pot prezenta in competitie asa cum vor ei!

Intre timp, conducatorii sportului romanesc tac malc in cazul altor probleme serioase. Lipa si Petrache n-au scos un cuvant despre scandalul urias de dopaj din canotaj, lasat cu suspendari drastice si rusinoase la nivelul lotului national, nimeni din federatia in cadrul careia ministrul Sportului a realizat performante de exceptie nu si-a pierdut postul si nu a fost dat pe mana autoritatilor pentru ceea ce forurile internationale au numit "dopaj institutionalizat".

Petrache evita cu incapatanare sa ne spuna si noua, contribuabililor, cum a platit Comitetul pe care il conduce 130 de mii de euro pentru echipamentele de prezentare de la Rio despre care si importatorul spune ca sunt mai mult sau mai putin contrafacute, de o calitate indoielnica si cu niste printuri care ne fac de rasul lumii.

In schimb, cei doi conducatori ai sportului romanesc se ratoiesc la sportivi, constienti fiind ca doar putini vor replica. Si se ratoiesc si acuza pentru ca, neavand medalii, nici ei nu se mai pot mandri dupa Rio cu marete realizari.

Pentru ca, in sportul romanesc, "managementul" isi asuma doar succesul, la esec dand vina pe cei din subordine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Romania rezultate Jocurile Olimpice, #Romania Olimpiada Rio rezultate, #scandal sport romanesc , #Jocurile Olimpice 2016