Jocurile Olimpice 2016: Presedintele COSR, Alin Petrache, isi depune mandatul - ce spune despre ancheta echipamentelor

Luni, 15 August 2016, ora 01:38
7008 citiri
Jocurile Olimpice 2016: Presedintele COSR, Alin Petrache, isi depune mandatul - ce spune despre ancheta echipamentelor
Foto: Hepta.ro

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, a anuntat ca isi va depune mandatul dupa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

"In calitate de presedinte al COSR, voi face ceea ce am anuntat inca de la inceputul anului, imi voi depune mandatul Adunarii Generale pentru ca analiza activitatii sa nu fie blocata de niciun considerent ierarhic. Acelasi lucru il voi cere vicepresedintilor COSR si tuturor membrilor Comitetului Executiv", afirma Petrache, potrivit site-ului oficial al organizatiei.

Revenit de urgenta in tara, "pentru o urgenta medicala a unuia dintre copii", Petrache a precizat ca dupa Jocurile Olimpice va urma o analiza in cadrul Adunarii Generale a COSR in legatura cu "toata activitatea de pregatire a sportivilor, rezultatele obtinute de fiecare federatie, de fiecare sportiv si responsabilitatea ce revine fiecaruia, inclusiv factorilor de conducere, atat din cadrul COSR, cat si al federatiilor si cluburilor sportive".

Presedintele COSR a multumit "tuturor sportivilor romani aflati in intrecerea olimpica, este un fapt meritoriu ca s-au calificat indeplinind baremele olimpice".

Dupa ce, duminica, au aparut informatii pe surse ca s-ar fi intors in Romania dupa ce s-a aflat ca Politia a ridicat documente in scandalul echipamentului contrafacut purtat de sportivii nostri in Brazilia, Petrache s-a referit si la "calitatea slaba, indoielnica a unora dintre echipamentele sportive ale Echipei Olimpice a Romaniei", cerandu-si scuze in numele personal si al COSR, atat sportivilor care au avut de suferit, cat si opiniei publice.

"La intoarcerea in tara, dupa Jocurile Olimpice, vom demara o ancheta interna in cadrul COSR pentru a stabili cine se face vinovat si care sunt masurile luate, sanctiunile aplicate. Toti cei vinovati vor plati, indiferent de locul pe care il ocupa. Vom informa neintarziat opinia publica de rezultatele anchetei. COSR va pune in continuare la dispozitia organelor Statului toate datele si informatiile solicitate in acest caz", a mentionat Petrache.

Presedintele COSR va pleca luni la Rio, pentru a fi in continuare alaturi de sportivii romani aflati in concurs.

Romania are pana acum patru medalii cucerite la Rio: aurul echipei feminine de spada, argintul obtinute de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1.

#Alin Petrache mandat COSR, #Alin Petrache ancheta echipamente sportive, #presedinte COSR ancheta echipamente , #Jocurile Olimpice 2016