Jocurile Olimpice 2016: Rucsac detonat langa traseul unei curse si morti in ziua ceremoniei de deschidere

Sambata, 06 August 2016, ora 23:04
8052 citiri
Jocurile Olimpice 2016: Rucsac detonat langa traseul unei curse si morti in ziua ceremoniei de deschidere
Foto: Facebook/ Rio 2016

O echipa de genisti a politiei braziliene a detonat sambata un rucsac abandonat in apropierea traseului cursei de ciclism pe sosea de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Explozia a fost auzita in zona, dar nu i-a afectat pe ciclisti, iar situatia a revenit la normal la scurta vreme dupa ce politia a restrictionat temporar accesul.

Un politist a declarat ziaristilor la fata locului ca rucsacul abandonat pe un container in apropierea liniei de sosire de la Copacabana continea doar haine si alte articole.

"Acesta este protocolul pe care il urmam daca apare un colet cu astfel de caracteristici - care de data aceasta, a continut doar haine si alte articole. Nu a fost o bomba in rucsac", a spus el.

Totodata, doua persoane au fost ucise in apropierea stadionului Maracana si a Bulevardului Olimpic din Rio de Janeiro, vineri, in ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a anuntat politia.

Un agresor a fost ucis de un membru al politiei militare, vineri seara, pe o strada din preajma arenei mitice pe care a fost aprins vasul olimpic, a indicat politia intr-un comunicat sambata. Potrivit primelor informatii, barbatul, care incerca sa comita un furt, a fost impuscat mortal de un membru al politiei militare, dintr-un alt stat regional, ce lucreaza pentru securitatea Jocurilor.

Cateva ore mai inainte, o arhitecta la volanul masinii sale, pe una din principalele cai de acces catre Bulevardul Olimpic, o artera din zona portuara a Rio, in intregime renovata pentru JO, a fost ucisa cu un glont in cap, cu ocazia unui jaf armat.

Totodata, AFP relateaza ca un glont a traversat sambata peretele de plastic al centrului de presa pentru probele de echitatie din cadrul Jocurilor de la Rio, fara a rani pe nimeni. Glontul, de calibru mic, a fost recuperat de organizatori, care, solicitati de ziaristi, nu au comentat incidentul.

Centrul de presa este situat intr-o zona militara.

Un urias dispozitiv de securitate de 85.000 de politisti si militari a fost mobilizat pentru asigurarea securitatii celor 10.500 de sportivi si 500.000 de vizitatori straini asteptati la Rio.

Primul oras din America de Sud care organizeaza Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este confruntat cu o insecuritate cronica, alimentata de traficul de stupefiante si mizeria in care traieste o mare parte a populatiei.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#morti atacuri Rio, #rucsac detonat cursa ciclism Jocurile Olimpice , #Jocurile Olimpice 2016