Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Medaliat roman suspect ca s-a dopat la Jocurile Olimpice - ce decizie s-a luat in cazul premierii sale

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 21:15
6860 citiri
Medaliat roman suspect ca s-a dopat la Jocurile Olimpice - ce decizie s-a luat in cazul premierii sale
Foto: cosr.ro

Presedintele Federatiei Romane de Haltere, Nicu Vlad, a anuntat vineri ca sportivul Gabriel Sincraian va fi premiat pentru medalia de bronz castigata la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro in ciuda zvonurilor conform carora el ar fi fost depistat pozitiv la un test antidoping.

El a explicat ca nu exista pana acum nicio informare privind un test pozitiv al lui Sincraian, iar in cazul in care acesta va aparea atunci sportivul va inapoia cei 42.000 de euro (suma dublata) cu care va fi premiat pentru bronzul olimpic.

"Nu am nici macar un rand de la vreo institutie ca Sincraian are sau va avea vreo problema (de dopaj). M-as mira sa apara, pentru ca nu am primit nicio sesizare pana acum, iar WADA si CIO au anuntat ca in 24-48 sau 72 de ore de la finalul competitiei vor anunta astfel de cazuri. Iar acum a trecut aproape o luna si nu avem nimic scris. Pentru mine si FRH ar fi un lucru extraordinar de deranjant sa fie adevarat asa ceva.

Premierea lui trebuie sa isi urmeze cursul normal. Recunosc faptul ca eu, cand a aparut in presa acest zvon, am fost reticent si am stopat demersurile pentru premiere... iar pe urma am primit mai multe semnale. Am fost intrebat daca avem ceva oficial, iar cand am spus ca nu, mi s-a zis sa fac premierea lui Sincrarian. Asa ca va trebui sa o facem, iar daca se intampla ceva atunci prima se blocheaza sau sportivul va da banii inapoi. Sportivii medaliati vor incasa primele in perioada urmatoare", a spus Vlad la finalul sedintei Comitetului Executiv al COSR.

Nicu Vlad este de parere ca si premierea lui Alex Bologa, medaliat cu bronz la judo (cat. 60 kg) la Jocurile Paralimpice ar trebui dublata. "Toti sportivii care obtin rezultate la Jocurile Olimpice mi se pare normal sa fie tratati cu aceeasi unitate de masura. Asa ca si la el va fi dublat", a explicat Nicu Vlad, cel care va ocupa in urmatoarele 60 de zile functia de presedinte interimar al COSR.

Agentia Nationala Anti-Doping (ANAD), Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si Federatia Romana de Haltere nu au primit pana in momentul de fata nicio informare privind eventualul caz de dopaj al halterofilului Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme.

Postul public de televiziune TVR anunta la 29 august ca halterofilul Gabriel Sincraian a fost depistat pozitiv la un test antidoping si urmeaza sa ii fie retrasa medalia.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gabriel Sincraian suspectat dopaj, #premiere Gabriel Sincraian , #Jocurile Olimpice 2016