O sportiva olimpica a Romaniei refuza sa dea mana cu Iohannis si Ciolos

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 15:13
168070 citiri
O sportiva olimpica a Romaniei refuza sa dea mana cu Iohannis si Ciolos
Foto: Administratia Prezidentiala

Una dintre sportivele care au reprezentat Romania la Jocurile Olimpice este nemultumita de liderii politici ai Romaniei si de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), acuzand lipsa de interes pentru olimpici.

Este vorba despre Andreea Arsine, care a luat startul in proba de mars de la Rio, de 20 de kilometri, incheind cursa pe locul 41 din 75 de sportive.

Aceasta acuza dezinteresul autoritatilor romane, intr-un interviu acordat Prosport, declarandu-se dezamagita ca delegatia olimpica nu a fost chemata la Palatul Cotroceni.

"Nu stiu daca o sa fim chemati la Cotroceni. Nici nu cred ca mai are rost dupa atata timp. Mai important ar fi ca oficialitatile romane sa faca ceva pentru sport pentru ca fara sport nu avem identitate.

Decat sa merg sa dau mana cu domnul Iohannis sau cu domnul Ciolos mai bine ma antrenez, iar dumnealor fac ce trebuie facut pentru sport", a spus Arsine.

De asemenea, campioana nationala la probele de mars 10 kilometri si 20 de kilometri acuza si COSR din cauza echipamentului, apreciind ca si femeile de serviciu erau mai bine imbracate decat sportivii romani.

"Am avut echipamentul de antrenament si ne-a fost frica sa-l ducem la spalat pentru ca nu mai aveam cu ce sa ne imbracam. Nu i-am simtit pe cei de la COSR aproape de sportivi. Am fost singuri acolo, fiecare de capul lui.

Cred ca unii au confundat aceste Jocuri Olimpice cu o plimbare la Rio. Ma asteptam sa avem oameni cu greutate langa noi, care sa ne sustina. Nu a fost o atmosfera buna. Am ramas profund uimita de echipamentul celor de la Rio care ingrijeau complexul. Noi nu puteam sa facem schimb de echipament nici macar cu cei care faceau curat in complex.

Femeile de serviciu aveau un echipament frumos, n-am indraznit sa fac schimb nici macar cu ele, nu aveam ce sa ofer. Si cei din Turcia au avut echipament Kappa, dar nu se putea compara, era echipament de calitate", a mai spus sportiva.

Si Ana Popescu, liderul echipei de spada a Romaniei, marturiseste ca echipamentele noastre au fost atat de proaste incat sportivii "tricolori" nu se puteau recunoaste in Satul Olimpic daca nu se cunosteau personal.

La randul sau, maratonista Paula Todoran a acuzat lipsa de sprijin din partea Federatiei de Atletism, aceasta fiind in opinia sa una dintre cauzele pentru rezultatul sau slab - clasarea pe locul 101.

#Andreea Arsine Iohannis Ciolos, #sportiva olimpica Iohannis Cotroceni, #scandal echipamente Olimpiada , #Jocurile Olimpice 2016