Scandal in sportul romanesc dupa rezultatele de la Jocurile Olimpice: Acuzatii serioase la adresa COSR

Miercuri, 10 August 2016, ora 12:14
17785 citiri
Scandal in sportul romanesc dupa rezultatele de la Jocurile Olimpice: Acuzatii serioase la adresa COSR
Foto: Facebook/ Rio 2016

Sportul romanesc a intrat in zodia scandalului din cauza rezultatelor sub asteptari de la Jocurile Olimpice.

Dupa ce ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache, au anuntat ca vor sustine o conferinta de presa in care vor dezvalui multe lucruri despre sportivii din delegatia noastra, doi antrenori au iesit la atac.

Adrian Gherghel, antrenorul lui Robert Glinta, surpriza placuta a Romaniei de la Rio, si Ovidiu Galeru, coordonatorul lotului national de natatie, au vorbit despre problemelepe care le-au avut in pregatirea Olimpiadei.

Intr-un interviu acordat tolo.ro, cei doi tehnicieni dezvaluie cateva dintre problemele pe care Glinta si ei le-au avut, aratand cu degetul spre COSR.

"Stiti cand a primit Robert Glinta indemnizatia olimpica? Asa ar trebui sa se dea (cu doi ani inaintea Olimpiadei - n.red.). Altora poate li se da. Dar lui Robert si mie, antrenorul sau, ni s-a dat incepand cu luna februarie a lui 2016! Aceasta a fost decizia COSR. Care COSR, ca s-o spunem pe aia dreapta, cheltuieste banii ineficient, fara criterii", a acuzat Gherghel.

Acesta a dat si un exemplu de cheltuire a banilor fara a tine cont de nevoi.

"Sume destul de mari merg la tinerii olimpici. Si fonduri mici merg la seniorii care chiar participa aici. Luati o cifra nu de la mine, ci de la Pierre de Hillerin: doar 6% dintre juniorii finantati de COSR ajung la nivel olimpic. E normal sa investesti in tineri, dar un asemenea randament sportiv slab arata favoritisme in alocare", a mai spus acesta.

Si Ovidiu Galeru a vorbit despre problemele pe care le are cu sistemul din sportul romanesc.

"La noi tot timpul obiectivul e Olimpiada cealalta, nu cea prezenta. Ne pacalim singuri! Sistemul e gandit prost. Indemnizatiile, de pilda, nu se pot cumula. Asa zice legea. Daca iau 900 de lei de la club, cand mi se da indemnizatie olimpica de 1.500 ii pierd pe cei 900 de la club."

Citeste aici despre dezvaluirile promise de Petrache si Lipa

Iar daca Alin Petrache si conducerea COSR sustin ca au investit masiv in sportivii calificati la Olimpiada, Galeru face o dezvaluire socanta.

"Sa stie oamenii ca, in vara anului trecut, Romania nu avea lot olimpic de natatie pentru ca COSR nu l-a finantat decat in ultimul an!"

In data de 12 august, Elisabeta Lipa si Alin Petrache ar trebui sa apara in fata jurnalistilor pentru a spune cum vad ei lucrurile.

Se prefigureaza insa o serie de atacuri la sportivii care au dezamagit pana acum la Olimpiada.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#scandal sport Romania, #Romania rezultate Olimpiada, #COSR sportivi Olimpiada , #Jocurile Olimpice 2016