Lamentabil! Un boxer japonez a fost luat la pumni și băgat în scaun cu rotile, dar a câștigat meciul de la JO 2020. România a fost și ea defavorizată VIDEO

Marti, 03 August 2021, ora 20:35
19773 citiri
Lamentabil! Un boxer japonez a fost luat la pumni și băgat în scaun cu rotile, dar a câștigat meciul de la JO 2020. România a fost și ea defavorizată VIDEO
Japonezul Tanaka, favorizat de arbitraj la JO 2020

Competiția de box de la Jocurile Olimpice a consemnat marți două decizii rușinoase ale arbitrilor, ambele în favoarea țării-gazdă, Japonia.

Scandaluri cu arbitrajele părtinitoare de la box au existat mereu la marile competiții, însă acum pare să fie prea de tot.

Astfel, întreaga lume a sportului vuiește după ce s-a întâmplat la Tokyo. În sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme masculin, japonezul Ryomei Tanaka a fost luat la pumni de columbianul Yuberjen Martinez, asiaticul terminând partida sângerând și având nevoie de scaun cu rotile pentru a părăsi zona ringului. Ei bine, Tanaka a câștigat meciul cu 4-1, declanșând o reacție vehementă de furie în tabăra columbiană.

Scena s-a repetat la feminin, în finala categoriei 57 de kilograme, unde nipona Sena Irie a cucerit aurul cu un categoric 5-0 din partea arbitrilor, în ciuda faptului că filipineza Nesthy Petecio a dominat autoritar ostilitățile. Sena Irie nu e la prima decizie favorabilă de acest tip, ea beneficiind de ajutorul arbitrilor inclusiv în sfertul de finală cu românca Claudia Nechita. Irie a câștigat la limită (3-2), dar compatrioata noastră a lăsat o impresie mai bună.

#box, #JO 2020, #arbitraj, #scandal , #Jocurile Olimpice 2020